ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 17 ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ «ΣΤΕΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

3o dimotiko2Δύο λέξεις φαίνεται ότι εμπέδωσαν περισσότερο αυτή τη χρονιά μαθητές διάφορων ηλικιών σχολείων και εκπαιδευτηρίων της Λάρισας: τις λέξεις «μοιράζομαι» και «αλληλεγγύη». Και το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας  φαίνεται αυτές τις εορταστικές μέρες τρόφιμα για να γεμίσουν περισσότερο το εορταστικό τραπέζι δεκάδων οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.

Οι εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» υποδέχτηκαν στη «Στέγη Αλληλεγγύης» τις προηγούμενες ημέρες αρκετές προσφορές τροφίμων από μαθητές  γεμίζοντας τα ράφια του «Δωρητηρίου Τροφίμων», στο υπόγειο του σπιτιού.

Η προσφορά καθώς και η παρουσία των σχολείων της Λάρισας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» για τη συγκέντρωση και ενίσχυση των άπορων οικογενειών, που υποστηρίζουν επί τρία συνεχόμενα χρόνια, χαρακτηρίζεται συγκινητική.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές δεκατριών δημοτικών σχολείων της Λάρισας (1ο,3ο,12ο, 15ο, 16ο, 22ο, 23ο, 26ο, 29ο, 37ο, 39ο, 43ο και 44ο), δύο λυκείων ( 5ο και 9ο) ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού (της κ. Ρόζυ Γιαννακάκη) και ενός φροντιστηρίου  ξένων Γλωσσών (της κ. Εύης Παπαγιαννοπούλου) συγκέντρωσαν και έστειλαν σακούλες και δέματα με τρόφιμα για να ικανοποιηθεί μέρος των αναγκών των ωφελούμενων οικογενειών από τις δράσεις αλληλεγγύης των «ΕνΠοΛ».

29o dimotikoΜάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου και του 29ου δημοτικού σχολείου έφεραν οι ίδιοι στη «Στέγη» τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει για να γνωρίσουν από κοντά τον πολυχώρο και να δουν οι ίδιοι αν «πιάνει τόπο» η προσφορά τους. Τοποθέτησαν τα τρόφιμα που έφεραν στο «Δωρητήριο Τροφίμων» καθώς οι εθελοντές τους έλυναν τις απορίες για τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχούνται από εθελόντριες κοινωνικές λειτουργούς οι  ανάγκες των οικονομικά αδύναμων οικογένειες. Στη συνέχεια, ευχήθηκαν σε όλους «Καλές Γιορτές» τραγουδώντας τα κάλαντα στους εθελοντές.

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των μονάδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους κι εύχονται να βρεθούν και άλλοι μιμητές για την ενίσχυση του έργου που έχουν αναλάβει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ