ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ;

W231Αμέσως μετά τη σφαγή στο Παρίσι, έγραψα ένα άρθρο που έθιξε το θέμα των κινήτρων των μουσουλμάνων που σκότωσαν τους 12.

Μέσα στις επόμενες ημέρες έβλεπα συνεχώς στα social media να ανεβαίνουν είτε φωτογραφίες σαν τις παρακάτω, είτε κείμενα που υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν αντιπροσωπεύεται από τους 3 τρελούς που σκότωσαν αλλά ούτε και από την ISIS που σκοτώνει αδιακρίτως στο Ιράκ. Μέχρι και η J.K. Rowling, η συγγραφέας του Χάρυ Πόττερ τοποθετήθηκε με το παρακάτω τουί.

christian responsibilityrepresentative muslims

Συμφωνώ! Οι τρεις του Παρισιού και η ISIS δεν είναι αντιπροσωπευτικοί μουσουλμάνοι.

Ποιοι είναι λοιπόν οι αντιπροσωπευτικοί μουσουλμάνοι; Τί χαρακτηριστικά έχουν και σε τί πιστεύουν οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι;

Προφανώς δεν μπορούμε να κρίνουμε από τον γείτονά μας ή τον συνάδελφό μας. Ένα άτομο δεν μπορεί να είναι αρκετό για να καταλλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα και θα πρέπει να κοιτάξουμε τους πληθυσμούς.

Ευτυχώς για εμάς έχουν γίνει έρευνες για το θέμα και μια από αυτές είναι η Pew Poll της οποίας τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα!

Η έρευνα έγινε στις παρακάτω χώρες.

poll countries

Σε αυτές τις χώρες λοιπόν έγινε έρευνα στον μουσουλμανικό πληθυσμό τους και τα αποτελέσματα είναι:

Ερώτηση: Δικαιολογούνται οι επιθέσεις αυτοκτονίας αν πρόκειται να προστατευτεί το Ισλάμ;

picture-1

Ευτυχώς η πλειοψηφία λέει πως οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν είναι αποδεκτές. Από την άλλη δεν ξέρω αν το 13% ή το 40% είναι μικρά ποσοστά και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.

Ερώτηση: Θέλετε να αντικατασταθούν οι νόμοι τους κράτους με τους νόμους Σαρία;

sharia

Το παραπάνω είναι ανησυχητικό αποτέλεσμα. Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων θέλουν θρησκευτικό και όχι πολιτικό νόμο, με ότι συνέπειες έχει αυτό.

Από τους παραπάνω, που θέλουν το νόμο Σαρία, οι παρακάτω θέλουν τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου σαν τιμωρία για τη μοιχεία.

stoning

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σημείο είναι αυτό όπου το Κοράνι λέει πως όποιος φεύγει από το Ισλάμ πρέπει να πεθάνει. Ρωτήθηκαν λοιπόν αν πρέπει να ισχύει η θανατική ποινή για οποιονδήποτε φύγει από το Ισλάμ. Οι απαντήσεις μεταξύ αυτών που λένε πως η Σαρία πρέπει να είναι ο νόμος τους κράτους είναι:

apostasy

Ένα άλλο θέμα που αναφέρεται στην ανεκτικότητα του Ισλάμ είναι κατά πόσο θεωρείται  η ομοφυλοφιλία μια ηθική συμπεριφορά. Οι απαντήσεις:

homosexuality

Το παρακάτω επίσης αφορά την κοινωνική συμπεριφορά: Πρέπει οι γυναίκες να υπακούν τον άνδρα;

equality

Αυτές οι απαντήσεις με κάνουν να απορώ ακόμα πιο έντονα για το μυαλό που κουβαλούν οι γυναίκες που ενώ μεγάλωσαν από ευρωπαϊκές οικογένειες ως χριστιανές, ξαφνικά φεύγουν και πάνε σε άλλη χώρα όπου ασπάζονται το Ισλάμ!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας Pew και δεν μπορώ να τα πω ιδιαίτερα καθησυχαστικά. Αρκετά από αυτά με προβληματίζουν και δείχνουν πως οι μουσουλμάνοι όχι μόνο δεν είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν ευρωπαϊκές αξίες, αλλά μάλλον θα έχουν διάθεση, ερχόμενοι εδώ, να προσαρμόσουν την ευρωπαϊκή κοινωνία στα δικά τους δεδομένα.

Αλλά ένα αντεπιχείρημα θα μπορούσε να είναι, «καλά αυτοί οι μουσουλμάνοι είναι στις χώρες τους και ας κάνουν ότι θέλουν. Οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης είναι διαφορετικοί και αρχίζουν σταδιακά να εξευρωπαϊζονται. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.»

Ευτυχώς υπάρχει έρευνα και για τους μουσουλμάνους της Ευρώπης. Η έρευνα έγινε από το WZB Berlin Social Science Center και ρωτήθηκαν 9000 άτομα τα οποία είναι Τούρκοι ή Μαροκινοί μετανάστες στις παρακάτω χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία και Αυστρία. Οι απαντήσεις αυτών των 9000 ατόμων συγκρίθηκαν με τις απαντήσεις ενός control group Χριστιανών από τις ίδιες χώρες ώστε να δούμε πόσο ταιριάζουν οι συμπεριφορές μεταξύ τους. Να τονίσουμε πως ούτε η Τουρκία αλλά ούτε και το Μαρόκο είναι τυπικά αυστηρές μουσουλμανικές χώρες σαν το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή τη Σαουδική Αραβία.

Δείτε την έρευνα για τους μουσουλμάνους της Ευρώπης: ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ