ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΕΚ. € ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙ Η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δείτε πώς θα γίνει η ρύθμιση και τι θα γίνει για τους οφειλέτες του Αμπελώνα – Βρυοτόπου

δευαΜε στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανεξόφλητων λογαριασμών οι οποίοι ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000,00 €), το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τυρνάβου στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει σε ρύθμιση αυτών των χρεών θέλοντας να διευκολύνει τους οφειλέτες να εξοφλήσουν το χρέος τους, διαχωρίζοντας τα τιμολόγια σε επαγγελματικά και οικιακά,

ενώ όπως ξεκαθαρίστηκε οφειλέτες με οφειλή άνω των 700 ευρώ που δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για να ρυθμίσουν το χρέος τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απειλή της διακοπής της υδροδότησης.

Πάντως όπως τονίστηκε από τον διευθυντή της επιχείρησης ένα μεγάλο ποσό από τα οφειλόμενα είναι από πελάτες που τους έκοψε η ΔΕΥΑΤ το νερό και δεν το επανασύνδεσαν.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης και δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης για το συγκεκριμένο θέμα των ανενεργών καταναλωτών υπάρχει σύσκεψη να κινηθεί και δικαστικά η ΔΕΥΑΤ εναντίον τους.

Παρουσιάζοντας την πρόταση της διοίκησης για τη ρύθμιση των χρεών ο κ. Σαρχώσης ανέφερε τα εξής:

«Οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ουζερί κλπ) χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης για δικό τους όφελος και υπάρχουν οφειλέτες με ποσά μεγαλύτερα και μικρότερα των επτακοσίων ευρώ (700,00 €).

Για τον διακανονισμό των χρεών προτείνω τα εξής:

1. για το επαγγελματικό τιμολόγιο, να πληρώνεται προκαταβολή σε ποσοστό 10% επί της οφειλής και να γίνεται διακανονισμός μέχρι είκοσι (20) δόσεις στο υπόλοιπο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από πενήντα ευρώ (50,00€),

2. για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή έως και επτακόσια ευρώ (700,00 €), να γίνεται διακανονισμός μέχρι εβδομήντα (70) δόσεις στο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από δέκα ευρώ (10,00€),

3. για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μεγαλύτερη των επτακοσίων ευρώ (700,00 €), να σταλούν επιστολές στους υπόχρεους και να αντιμετωπίζονται ανάλογα με την περίπτωση από τον Γενικό Δ/ντη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ.

Γι’ αυτούς που δεν θα ανταποκριθούν να γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου.

Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι για τους υπόχρεους με οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μέχρι και επτακόσια ευρώ (700,00 €), θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν».

Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις πού έχουν επαγγελματικό τιμολόγιο και έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Για τους οφειλέτες με οικιακό τιμολόγιο να μη γίνει καμία διακοπή νερού, παρά μόνο σε περιπτώσεις που φορολογικά αποδεικνύεται ότι δεν δικαιολογούνται να μην πληρώνουν λογαριασμούς. Στους υπόλοιπους οφειλέτες να γίνουν οι ρυθμίσεις που προτείνονται. Σε όλες τις περιπτώσεις να ληφθεί υπόψη η πρότασή μας στην Απόφαση 60/2014 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και για το Αργυροπούλι και για άλλες κατηγορίες όπως άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ».

Από την πλευρά του ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ Στ. Τσαγκαράκος ανέφερε: «συμφωνώ με την εισήγηση του Προέδρου και επισημαίνω ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε οριζόντια όλους τους οφειλέτες, αλλά να λάβουμε υπόψη, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος στην εισήγησή του, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που μπορεί να έχουν οι οφειλέτες π.χ. άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους με μικρές συντάξεις κ.λπ και να γίνεται ανάλογος διακανονισμός της οφειλής».

Μετά από συζήτηση και αφού έγινε ψηφοφορία με 6 μέλη να τάσσονται υπέρ της πρότασης του κ. Σαρχώση και ο κ. Χατζηκράχτης να μειοψηφεί υπερψηφίζοντας την πρότασή του το δ.σ. της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον διακανονισμό των οφειλών στα τιμολόγια του νερού ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ ως εξής:

1. για το επαγγελματικό τιμολόγιο, να πληρώνεται προκαταβολή σε ποσοστό 10% επί της οφειλής και να γίνεται διακανονισμός μέχρι είκοσι (20) δόσεις στο υπόλοιπο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από πενήντα ευρώ (50,00€),

2. για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή έως και επτακόσια ευρώ (700,00 €), να γίνεται διακανονισμός μέχρι εβδομήντα (70) δόσεις στο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από δέκα ευρώ (10,00€),

3. για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μεγαλύτερη των επτακοσίων ευρώ (700,00 €), να σταλούν επιστολές στους υπόχρεους και να αντιμετωπίζονται ανάλογα με την περίπτωση από τον Γενικό Δ/ντη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. Γι’ αυτούς που δεν θα ανταποκριθούν να γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου,

4. για τους υπόχρεους με οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μέχρι και επτακόσια ευρώ (700,00 €), θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει και της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τους οφειλέτες του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου θα αφαιρείται το ποσό που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος 80% που είχε επιβληθεί στους 3 λογαριασμούς του 2011 και το υπόλοιπο ποσό θα μπαίνει σε διακανονισμό.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να οριστεί η ημερομηνία έναρξης των ρυθμίσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ