ΟΝΝΕΔ: ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΟΝΝΕΔΜε σκληρή κριτική και αυτοκριτική άνοιξε τον χορό των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων η ΟΝΝΕΔ με το πόρισμα που ψηφίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της γαλάζιας νεολαίας. 

Οι νεολαίοι της ΝΔ κάνουν λόγο στον απολογισμό τους για πρώην υπουργούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως “βασιλικότερους της τρόικα”, ενώ καταλογίζουν στην ηγεσία της ΝΔ προεκλογική εμμονή σε φοβικά ζητήματα και απώλεια επαφής με την κοινωνική βάση της κεντροδεξιάς παράταξης. Η ΟΝΝΕΔ παράλληλα τονίζει ότι το δίλημμα για το ένα θέλει η ΝΔ να πετύχει η νέα κυβέρνηση είναι “τεχνητό και παραπλανητικό” ενώ εύχεται καλή επιτυχία υπογραμμίζοντας όμως ότι θα ασκεί εποικοδομητική και σκληρή κριτική σε πολιτικές που κρίνει οτι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Εθνους και της Πατρίδας.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονος οτι η ΟΝΝΕΔ επισημαίνει οτι οτι η ΝΔ υπέστη μια καθαρή ήττα σε εκλογικο και επικοινωνιακό επίπεδο.

“Ο συνδυασμός των τραγικών κοινωνικών επιπτώσεων από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων (ανεργία, μείωση βιοτικού επιπέδου) η εξοντωτική φορολογία προς τη μεσαία τάξη, η ρητορική κορυφαίων υπουργών που εμφανίζονταν βασιλικότεροι της Τρόικας με περισσή αυταρέσκεια και αλαζονεία, η αίσθηση ότι δίνεται άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ για το παρελθόν σε συνδυασμό με την ανεύθυνη και λαϊκίστικη στάση του Σύριζα δημιούργησε αρνητικούς κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς”, αναφέρει το πόρισμα και υπενθυμίζει: Η ΟΝΝΕΔ εγκαίρως με συνέπεια και συνέχεια είχε επισημάνει πολλά από τα παραπάνω. Είτε με πολιτικές παρεμβάσεις που ζητούσε αλλαγή ή διόρθωση πολιτικών ( επιστολή στον Υπ. Οικονομικών κ.Γκίκα Χαρδούβελη για μείωση φορολογίας), είτε με δημόσιες συναντήσεις με Υπουργούς είτε με εποικοδομητικές προτάσεις και καμπάνιες.”

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι την ώρα που προκηρύχθηκαν εκλογές η Ν.Δ ήταν σε μειονεκτική θέση για τους λόγους που αναφέρθηκαν και ότι μόνος δρόμος που θα μπορούσε να της ξαναδώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν να ξαναμιλούσε με την παραδοσιακή της βάση και να διεμβόλιζε την κεντροαριστερά με μία πρόταση ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του αύριο.

“Αντιθέτως εγκλωβιστήκαμε σε μία μάχη οπισθοφυλακών με φοβικά διλήμματα, αδικώντας το κυβερνητικό έργο και το κυριότερο αποσιωπώντας το εξαιρετικά φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την επόμενη τετραετία που ανακοινώθηκε από τον πρωην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο προεκλογικός χρόνος δαπανήθηκε σε ένα κλίμα πόλωσης και εσωστρέφειας μεταθέτοντας, το βάρος της πολιτικής ουσίας στα καταστροφικά αποτελέσματα της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εικόνα μίας παράταξης που έχασε την ψυχική επαφή της με την κοινωνική της βάση, που έχασε τη μάχη της μεσαίας τάξης, που επέτρεψε σε ένα κόμμα της Αριστεράς να εμφανιστεί σαν πατριωτική δύναμη που μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα δίκαια της Πατρίδας στα διεθνή φόρα. Μια εικόνα που φαινόταν σαν να έχει αποβάλλει η παράταξη το κοινωνικό της πρόσημο και εισέλθει σε μία μονόπλευρη ρητορική που δεν περιέγραφε το αφήγημα της επόμενης μέρας, δεν αποτύπωνε με απλά λόγια μια ξεκάθαρη προοπτική για το μέλλον”, συνεχίζει το πόρισμα

Η ΟΝΝΕΔ τονίζει συνεπώς ότι θεωρεί “επιβεβλημένη την σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κόμματος μας για να εξεταστούν τα αίτια και οι ευθύνες για την εκλογική μας ήττα και κυρίως για να μπορέσουμε άμεσα να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση και ανασύνταξη, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, της παράταξής μας”, σημειώνει το πόρισμα.

Όσον αφορά στην πολιτική και εκλογική καταγραφή της παρουσίας της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές, επισημαίνεται ότι στις ηλικίες 18-34 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 4% κατά μέσο όρο για τη ΝΔ σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, με αποτέλεσμα η ΝΔ να έχει πλέον στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα την δεύτερη καλύτερη επίδοση (διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά αυτή των 65+. “Είναι γεγονός ότι στις ηλικίες 18-34 δεν είχαμε ποτέ ολοκληρωτική επικράτηση και αυτό αυτομάτως αποτελεί σκέψη για προβληματισμό αλλά και σημαντική πρόκληση για τη γενιά μας”, αναφέρεται.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι βουλευτές της ΝΔ είχαν μαζευτεί χθες το απόγευμα στο εντευκτήριο της Βουλής και σχολίαζαν το πόρισμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ λέγοντας: «ευτυχώς είναι η ΟΝΝΕΔ και σώζει την αξιοπρέπεια της παράταξης».

newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com