ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΝΤΑΜΤΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ

νταμτσιοςΣυνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου είχε στα περιθώριο των εγκαινίων της γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης στη Λάρισα ο πρόεδρος της διαδημοτικής επιχείρησης σφαγείων Τυρνάβου Ανδρέας Ντάμτσιος, ο οποίος έχοντας από πρώτο χέρι πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που προκάλεσε στους κτηνοτρόφους της περιοχής ο καταρροϊκός πυρετός το 2014 ζήτησε άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις

από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τόσο για την καταπολέμηση της ασθένειας όσο και για την κάλυψη της ζημιάς που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι.

Οπως εξήγησε στον υπουργό ο κ. Ντάμτσιος θα πρέπει το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα για την εξασφάλιση των απαραίτητων εμβολίων για τη θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου από την ασθένειας μεταφέροντάς του την αγωνία εκατοντάδων κτηνοτρόφων της περιοχής που φοβούνται νέα έξαρση της ασθένειας την άνοιξη και θεωρούν ημίμετρα όλα όσα εφαρμόστηκαν πέρυσι με τις απολυμάνσεις και τις απαγορεύσεις μετακίνησης των ζώων.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Ντάμτσιος αναφέρθηκε και στα θέματα του σφαγείου, ανανεώνοντας το ραντεβού με τον υπουργό για μια πιο εκτενή συζήτηση στο υπουργείο.

Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανατεθεί νευραλγική θέση στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα της νέας κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ