ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΕΜΤΖΗ

κοεμτζηςΣαν σήμερα το 1973 έγινε το μακελειό σε κέντρο διασκέδασης της Αθήνας από τους αδελφούς Κοεμτζή με αφορμή μια παραγγελιά. Απολογισμός, τρεις νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο “Νεράιδα” που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Φεβρουαρίου ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής (Αθανασιάδης) ενώ είχε ζητήσει να μην υπάρξουν παραγγελιές, τελικά ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι “παραγγελιά”.

Έγινε συμπλοκή μεταξύ των ατόμων, χτύπησαν το Δημοσθένη και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρία άτομα (δύο αστυνομικούς), τραυματίζοντας άλλους οκτώ. Στην ανάκριση υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε από την Πάτρα στις 29 Μαρτίου του 1996 μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης.

Ο Νίκος Κοεμτζής (ή Κουγιουμτζής) γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου 1938 και πέθανε στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου 2011.

φωτο από onalert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ