ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ ΔΕΜΙΡΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

demirhΗ Κλεονίκη Δεμίρη (τραγούδι), ο Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), ο Πάνος Κανελλόπουλος( μαντολίνο) και ο Σταύρος Παργινός ( βιολοντσέλο) συναντιούνται στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις  8:30 μ.μ. και μας ταξιδεύουν με αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών αλλά και γνωστές μελωδίες από τη Μεσόγειο.

Ένα ταξίδι που ξεκινάει από την Ελλάδα με ενδιάμεσους σταθμούς την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Προπώληση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πλατεία Λαού, τηλέφωνο 2410 536886

Κλεονίκη Δεμίρη

Η Κλεονίκη Δεμίρη γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε τραγούδι στην τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη παίρνοντας το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο το 2000. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τη Μίσσα Ικεούτσι (2001 έως το 2002) και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα με την Mechthild Σταματάκη. Κατέχει πτυχία αρμονίας και αντίστιξης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και με τη Varena Schweizer στην Ιταλία.

Υπήρξε μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ από τον Νοέμβριο του 2000 έως το κλείσιμο της(11 Ιουνίου 2013).Υπήρξε επίσης μέλος της χορωδίας του Ελληνικού Φεστιβάλ από το 2001 έως το 2005 και του Συνόλου Λυρικών Καλλιτεχνών του Παναγή Μπαρμπάτη ως σολίστ και ως χορωδός.

Έχει ηχογραφήσει για την ταινία «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία» και για τη θεατρική παράσταση «Angels Footsteps” (Agrigento της Ιταλίας) σε μουσική Γιάννου Αιόλου.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας από το 1997 μέχρι σήμερα.

Συμμετείχε ως σολίστ στη συναυλία « Μεγάλος Ερωτικός» του Μ. Χατζιδάκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των Μουσείων, στη ραδιοφωνική συναυλία του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε απευθείας μετάδοση και στη Ρόδο.

Τραγούδησε στην ραδιοφωνική συναυλία του Τρίτου Προγράμματος με τίτλο «Δια χειρός Τρίτου», απόσπασμα από τον κύκλο «Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Την ίδια χρονική περίοδο συμμετείχε στην όπερα «Ορέστεια» του Γ. Ξενάκη στο Montpelier της Γαλλίας ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο «Opera Berlioz”).

Συμμετείχε στη συναυλία κινηματογραφικής μουσικής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Πραγματοποίησε ραδιοφωνική συναυλία σε απευθείας μετάδοση στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον κύκλο τραγουδιών «Για την Ελένη» του Μ. Χατζιδάκι και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο στο μαντολίνο και τον Τεό Λαζάρου στο κοντραμπάσο.

Συνεργάζεται με μαέστρο Δημήτρη Μπουζάνη σ’ ένα πρόγραμμα για φωνή και πιάνο με τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Επίσης, συνεργάζεται με τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο) σε ένα πρόγραμμα Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και τραγούδια της Σοφίας Καμαγιάννη.

Συμμετέχει στο δίσκο με τίτλο ” Ο Νοέμβρης των ματιών της” σε μουσική του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη.

Συμμετείχε στις συναυλίες του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Δημοτικό ωδείο Λάρισας και στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2015.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com