Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

νεαΕκπληκτοι παρακολουθούμε όλο το προηγούμενο διάστημα από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας μία γιγάντια εκστρατεία παραπληροφόρησης και εκφοβισμού του λαού η οποία έχει φτάσει στα όρια να αναχθεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε σε υπέρτατος άρχοντας της Ευρώπης και φυσικά ο πολιτικός που πρέπει να διαφεντεύει τις τύχες του ελληνικού λαού.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας τα επικίνδυνα παπαγαλάκια που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι ανασύρουν ότι πιο απίθανο στοχευμένο ρεπορτάζ κατά της χώρας κυκλοφορεί από τα πλέον σοβαρά έως τα πλέον γελοία ΜΜΕ της Γερμανίας και το κάνουν σημαία τους θεωρώντας ότι έτσι προσφέρουν στην ενημέρωση του λαού.

Φυσικά την ίδια ώρα κρύβουν επιμελώς όλες τις σοβαρές φωνές επιστημόνων, αναλτών, πολιτικών που αναδεικνύουν τα λάθη των μνημονιακών πολιτικών, την ανθρωπιστική κρίση, τις επιπτώσεις που θα έχει για όλη την Ευρώπη η συνέχιση της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και μια πιθανή χρεοκοπία της χώρας.

Πουθενά δεν αξιολογούνται υπεύθυνα και σοβαρά οι θέσεις που εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση, πουθενά δεν παρουσιάζεται με το πρίσμα του εθνικού συμφέροντος η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων.

Εκείνο που δυστυχώς εκτυλίσσεται είναι ένας βρώμικος πόλεμος σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με μια τέτοια κλιμάκωση που αναμφισβήτητα στοχεύει στην εξόντωσή του και στην απομάκρυνσή του από τη θέση του. Ενδεικτικό παράδειγμα η διάσταση που έδωσαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ στην δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας περί αντικατάστασης Βαρουφάκη σε σύγκριση με τη διάψευση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που φέρουν σε πέρας αυτή την πολιτική;

Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Πρετεντέρης αγαπημένο παιδί του συγκροτήματος Ψυχάρη πλέον και του Μπόμπολα, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει πρόσφατα ότι συμπάσχει με τον Σόιμπλε.

Από εκεί και πέρα έχουμε τα τσιράκια του Αλαφούζου Μπ. Παπαπαναγιώτου, Α. Πορτοσάλτε τον οποίο έκραξαν οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, Κ. Μπογδάνος, Ν. Φιλιππίδης, Β. Μπεσκένης που πέρασε από τα γραφεία Τύπου του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Α. Γεωγιάδη και πάει λέγοντας.

Ο κατάλογος δεν σταματά εδώ αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ολγα Τρέμη, τον Δ. Καμπουράκη, τον Ν. Ευαγγελάτο, τη Μ. Χούκλη, τους δήθεν οικονομικούς αναλυτές καναλιών και εφημερίδων που το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τις εντολές των διαπλεκόμενων αφεντικών τους αι να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους που δεν έχουν καμία μα απολύτως καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Εντέχνως πιέζουν να προχωρήσει συμβιβασμένα η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές απεμπολώντας κόμη και αυτά τα λίγα που προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Προβάλλοντας την αναγκαιότητα εξασφάλισης ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, τα παπαγαλάκια των καναλιών αποκρύπτουν ότι για να επιτευχθεί αυτή η ρευστότητα οι δανειστές απαιτούν σκληρά και εξοντωτικά μέτρα, ανάλογα με αυτά που περιελάμβανε το mailΧαρδούβελη και τα οποία διατηρούσαν τον αποπληθωρισμό, επέτειναν την ανθρωπιστική κρίση και διέλυαν τον κοινωνικό ιστό και τις δομές της χώρας.

Επίσης σκόπιμα αποκρύπτουν ότι η σημερινή κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μια παγίδα που της έστησαν Σαμαράς – Βενιζέλος, εγκαταλείποντας την εξουσία με μοναδικό στόχο να γίνει πράξη η αριστερή παρένθεση, και να επιστρέψουν στην κυβέρνηση για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Τελευταίο φρούτο το πακέτο Ντράγκι το οποίο όπως διατείνονται θα δοθεί σε όλες της χώρες της ζώνης του ευρώ, εκτός από την Ελλάδα, ξεχνώντας να μας πουν ότι μερίδιο από το πακέτο δεν έχουν οι χώρες που είναι σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο στόχος τους προφανής. Να προσθέσουν μία ακόμη συμβιβασμένη ηγεσία της χώρας στον μακρύ κατάλογο των κυβερνήσεων που αποδέχθηκαν πλήρως τα μνημόνια και το επαχθές χρέος, που στραγγαλίζουν τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Δυστυχώς στο βωμό των συμφερόντων των αφεντικών τους και ποιος ξέρει ποιών δικών τους κερδών δεν κατανοούν ότι από τη μία αποδέχονται την επικυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη βοηθώντας την να πετύχει όλα όσα δεν πέτυχε με τον 2Ο Παγκόσμιο Πόλεμο και από την άλλη προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας, αλλά για αυτό το τελευταίο δεν τους ενδιαφέρει αφού ως γνωστό το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ