ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη, Θ. Λάππα και Αν.  Ξηρομερήσιου

δρασηΗ καταστροφή που υπέστησαν στα κτήματά τους δεκάδες αγρότες του Δήμου Τυρνάβου, λόγω των ασυνήθιστων για την εποχή χαμηλών θερμοκρασιών, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως οδυνηρή.

Οι πληγέντες αγρότες υπέστησαν μια δραματική μείωση του αναμενομένου εισοδήματός τους, μια πραγματικότητα που γίνεται μάλιστα περισσότερο αλγεινή, αν συνυπολογίσουμε το κόστος του ρωσικού εμπάργκο και τα ήδη γενόμενα καλλιεργητικά έξοδα.

Τούτων δοθέντων, πιστεύουμε ότι οι αποζημιώσεις των παραγωγών πρέπει να είναι όχι μόνο δίκαιες, αλλά και γρήγορες. Σε διαφορετική περίπτωση, η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων θα κλονισθεί επικίνδυνα και το βιοτικό επίπεδο των αγροτικών οικογενειών θα υποχωρήσει αισθητά, συμπαρασύροντας σε μια καθοδική πορεία το σύνολο της τοπικής οικονομίας.

Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να ολιγωρεί. Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακούς περιπάτους στα χωράφια των πληγέντων αγροτών, κάτι άλλωστε που είναι ευθύνη των αρμοδίων κλιμακίων του ΕΛΓΑ. Αντιθέτως, είναι ώρα για μια σοβαρή και αποτελεσματική επιχειρηματολογία και διεκδίκηση έναντι των υπευθύνων θεσμών της Πολιτείας, για να δικαιωθούν εμπράκτως οι Τυρναβίτες παραγωγοί. Εξάλλου, την πολιτική ευθύνη έχουν τώρα οι πολιτικοί φίλοι του κ. Σαρχώση και, έτσι, δικαίως οι Τυρναβίτες περιμένουν το καλύτερο από τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή….όπως αλλιώς το λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ