ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Τη σύμβαση του έργου υπέγραψε τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

agoΣημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Λάρισας θα πραγματοποιηθούν μετά την υπογραφή σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Η σύμβαση αφορά σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση και σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε δύο τμήματα του οδικού δικτύου Λάρισας – Φαρσάλων, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας, στο δρόμο Ελασσόνα – Αγιονέρι – Ευαγγελισμός, από τη γέφυρα Πηνειού – Στόμιο – Ομόλιο – έμπροσθεν του θεάτρου Τεμπών μέχρι και την παράκαμψη Ομολίου, στην είσοδο του οικισμού του Παλαιοπύργου, σε Άνω και Κάτω Αιγάνη, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου στο ύψος του Μελισσοχωρίου και μεταξύ των ορίων των οικισμών Λάρισας και Γιάννουλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «πρόκειται να κάνουμε παρεμβάσεις στην παλαιά εθνική προς την Ελασσόνα, στο παραλιακό μέτωπο, στον δρόμο Λάρισα – Φάρσαλα και όπου αλλού χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Φυσικά δεν είναι μία σύμβαση που καλύπτει όλες τις ανάγκες του συνόλου του οδικού δικτύου γιατί έχουμε 1750 χιλιόμετρα οδών στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Είναι όμως μία σύμβαση η οποία προσπαθεί να διορθώσει κάποια προβλήματα ούτως ώστε να προχωρήσουμε το έργο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com