ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΙΝΣΤ. “Ν. ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η «Πρωτοβουλία Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς» στη Λάρισα οργανώνει την πρώτη της εκδήλωση με το κατεξοχήν επίκαιρο θέμα «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ – Η εμπειρία της  διαπραγμάτευσης» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, την επόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 8.30 μμ.

Εισηγητές θα είναι ο Χάρης Γολέμης, οικονομολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και νόμιμος εκπρόσωπος (επικεφαλής) του ευρωπαϊκού δικτύου transform!, και η Έλενα Παπαδοπούλου, οικονομολόγος, ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της συντονιστικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Μέσα στην κρίσιμη συγκυρία της διαπραγμάτευσης (η εκδήλωση συμπίπτει ημερολογιακά με το άτυπο Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας), θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το κεντρικό θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση της άλλης Ευρώπης, όπως την είχαν οραματιστεί οι πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ενοποίησης και οι λαοί της. Τί δείχνει η εμπειρία της μέχρι τώρα διαπραγμάτευσης;

Οι δυνατότητες, οι δυσκολίες, οι ελπίδες, οι κίνδυνοι και τα ενδεχόμενα αδιέξοδα θα αναλυθούν διεξοδικά από τους δύο ομιλητές, των οποίων οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους γύρω από το θέμα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βαθύτερα τα σημαντικά διακυβεύματα των ημερών, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της «Πρωτοβουλίας» στη Λάρισα κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης.

Καλούμε τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία και τον προβληματισμό τους την πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στην πόλη μας.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ (επισυνάπτονται οι φωτογραφίες τους)

Ο Χάρης Γολέμης εργάστηκε στη Διεύθυνση Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της ΟΤΟΕ για θέματα χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπήρξε σύμβουλος του Κέντρου Διεθνικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ. Ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα από τη δεκαετία του 1970, αρθρογραφώντας στο περιοδικό Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και στις εφημερίδες Η ΑΥΓΗ και Η ΕΠΟΧΗ, παρουσιάζοντας εργασίες του σε διεθνή συνέδρια και συμμετέχοντας εξ αρχής στις διαδικασίες των Κοινωνικών Φόρουμ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έλενα Παπαδόπουλου, με μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, έχει παρουσιάσει μελέτες της σε διεθνή συνέδρια και υπήρξε επιμελήτρια δύο συλλογικών τόμων για το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη. Συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ​. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς. ​

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ