Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αυτή την περίοδο στην υλοποίηση προγράμματος πρόσθετης διδακτικής στήριξης, εξέδωσε η ΔΑΚΕ καθηγητών Λάρισας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη , ως υποστηρικτικός θεσμός της Εκπαίδευσης απευθύνεται σε μαθητές όλων των Τάξεων , όλων των τύπων Λυκείων που είτε παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στη διδακτέα ύλη κάποιων μαθημάτων και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατανόηση και εμπέδωση των γνώσεων , είτε επιζητούν επιπλέον βοήθεια , ώστε να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση”.
Τα παραπάνω αναφέρονται προς ενημέρωση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας , οι οποίοι τρεις εβδομάδες πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους , στα πλαίσια μιας ΄΄ανατρεπτικής΄΄ πολιτικής για την Παιδεία της χώρας μας, αποφάσισαν να υλοποιήσουν την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και μόνο στα ΕΠΑ.Λ. για δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες (!!!!!) προσλαμβάνοντας 500 ωρομίσθιους συναδέλφους.
Αρκετά είναι τα ερωτήματα για τα οποία μαθητές και γονείς περιμένουν απάντηση.
Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ως γνωστό χρηματοδοτείται μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί δεν έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί νωρίτερα μια χρήσιμη, έτοιμη και ανέξοδη διαδικασία;
Γιατί η υλοποίηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αφορά μόνο τα ΕΠΑ.Λ. και όχι και τα ΓΕ.Λ.; Γνωρίζουν οι Πανεπιστημιακοί του Υπουργείου Παιδείας πόσο απαραίτητος είναι ο θεσμός και για κάποια παιδιά των Γενικών Λυκείων;
Η ωρομισθία δεν υπάγεται στην κατηγορία των ελαστικών μορφών εργασίας, των οποίων πολέμιοι ήταν προεκλογικά όλοι όσοι στελεχώνουν πλέον το νέο Υπουργείο Παιδείας; Η θέση της ΟΛΜΕ είναι ξεκάθαρη: σταθερή και μόνιμη εργασία. Τόσο γρήγορα λησμόνησαν βασική προεκλογική θέση ή ισχύει το “έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες”;
Εάν αυτή η κυβέρνηση θέλει πραγματικά μια ποιοτική Δημόσια Παιδεία , οφείλει άμεσα και πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους , να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (σε ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ.) και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (σε Γυμνάσια) για το νέο σχ. έτος 2015-2016.
Σε διαφορετική περίπτωση με την αδιαφορία τους θα ωθήσουν και αυτοί το Σεπτέμβριο πολλούς μαθητές και τις οικογένειές τους στα δίχτυα της παραπαιδείας και των ιδ. φροντιστηρίων.
Εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος τους”.