Η απόλυτη μεταμόρφωση ενός περιαστικού πάρκου της πόλης συντελείται τον τελευταίο καιρό. Το Αισθητικό Άλσος Λάρισας, που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε καθεστώς απαξίωσης και εγκατάλειψης αλλάζει όψη με τη βοήθεια των εθελοντών και την υποστήριξη όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του εθελοντικού κινήματος των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας»,
εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται, ακόμη και τις αργίες, για να ομορφύνουν τον ξεχασμένο πνεύμονα πρασίνου.
Η εγκατάλειψη, οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές ήταν πολλές και πολλά έπρεπε να συμμαζευτούν, ώστε ο χώρος σε πρώτη φάση να γίνει ασφαλής και επαρκώς λειτουργικός, ώστε να φιλοξενήσει τους Λαρισαίους όχι μόνο την Πρωτομαγιά, αλλά και κάθε μέρα του χρόνου. Ξηλώθηκαν ετοιμόρροπες κατασκευές, απομακρύνθηκαν τόνοι σκουπιδιών και επικίνδυνων υλικών, συντηρήθηκε η παιδική χαρά, αποκαταστάθηκαν δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού κ.α.
Από το περασμένο Σάββατο οι εργασίες κορυφώθηκαν. Ενώ υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου κούρευαν τα χόρτα, οι εθελοντές Ενεργοί Πολίτες έκαναν μια μαζική εξόρμηση στο Άλσος, για να μαζέψουν σκουπίδια, να βάψουν την παιδική χαρά και να κατασκευάσουν πολύχρωμες ζαρντινιέρες από παλιά ελαστικά. Εθελοντές κάθε ηλικίας, από συνταξιούχους που με ευχαρίστηση διαθέτουν δημιουργικά το χρόνο τους, μέχρι μικρά παιδιά που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους για να μυηθούν στο έργο του εθελοντισμού, όλοι συνέβαλλαν ώστε να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εργασίες. Την προηγούμενη μέρα, είχαν προσφέρει την εθελοντική τους εργασία εργαζόμενοι μεγάλου εμπορικού κέντρου της πόλης μας, προσφέροντας μάλιστα και υλικά βαψίματος, ενώ σημαντικές προσφορές υλικών έκαναν και άλλοι επαγγελματίες και απλοί πολίτες. Πολύ συγκινητική και ουσιαστική είναι επίσης, και η συμβολή των μελών της θεραπευτικής κοινότητας «Έξοδος», που διεκπεραιώνουν διάφορες ξυλουργικές εργασίες αποκατάστασης των φθαρμένων υποδομών.
Δήμος και εθελοντές πάντως τονίζουν ότι η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Αισθητικού Άλσους θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των Λαρισαίων. Χρειάζονται εθελοντικά χέρια για την πραγματοποίηση εργασιών και προσφορές υλικών από επιχειρηματίες για την αποκατάσταση μέρους των ζημιών που υπέστη ο χώρος. Αυτό που χρειάζεται όμως περισσότερο είναι να συναισθανθούν οι πολίτες ότι το Αισθητικό Άλσος είναι και δική τους περιουσία, ώστε να το σέβονται, να φροντίζουν για την καθαριότητά του και την αρτιότητα των κατασκευών που θα γίνουν σ’ αυτό, όταν θα το επισκέπτονται, και να αποτρέπουν τους λίγους ασυνείδητους που θα προσπαθήσουν να κάνουν βανδαλισμούς και να προκαλέσουν καταστροφές.