ΜΕ… ΠΥΡΚΑΓΙΑ «ΕΠΙΑΣΑΝ» ΤΟ ΜΑΗ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Αναστατώθηκε η ιστορική κοινότητα Αμπελακίων  Λάρισας από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πρωτομαγιάς σε δασική έκταση σχετικά απόμακρα από τα σπίτια του χωριού.

Κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν για γεωργικές εργασίες στην περιοχή είδαν τους καπνούς ειδοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επενέβη με 5 οχήματα και 18 άνδρες, καταφέρνοντας τελικά με «σύμμαχο» και την άπνοια να θέσει  υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η πυρκαγιά σβήστηκε σήμερα το πρωί, αφού κατέκαψε 7 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στην περιοχή παρέμειναν μέχρι αργά 2 πυροσβεστικά οχήματα για το φόβο αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα πάντως με κατοίκους της κοινότητας η πυροπροστασία είναι ανύπαρκτη στην περιοχή, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, μιας και αρκετοί εκδρομείς επισκέφθηκαν το βουνό λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

«Ευτυχώς οι δουλειές στις καστανιές μας οδήγησαν στο βουνό και έτσι γλυτώσαμε τα χειρότερα…», δήλωσε κάτοικος των Αμπελακίων  σε τηλεφωνική επικοινωνία με το paidis. com.

Σχετική προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται από την ΠΥΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ