ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΙΛΑ» ΤΗΣ ΔΑΠ

Κάλεσμα στους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας να στηρίξουν με την ψήφο τους την παράταξη, απευθύνουν με σημερινοί τους ανακοίνωση τα μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων, ενόψει των εκλογών στα τμήματα του ιδρύματος στις 13 Μαΐου, γυρίζοντας την πλάτη στη ΔΑΠ. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Σε λίγες μέρες, στις 13 Μαΐου, διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, με την προσπάθειά τους να παρέμβουν στους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, θα δώσουν και αυτή την πολιτική μάχη. Μια μάχη που προσπάθησαν να μας αποκλείσουν τα τελευταία χρόνια. Υπεύθυνη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η κυρίαρχη παράταξη της αντιλαϊκής πολιτικής, που βλέπει τους σπουδαστικούς συλλούγους σαν τσιφλίκι της, και νομίζει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει κόντρα στα συμφέροντα των φοιτητών. Με φασιστικό και τραμπούκικο τρόπο απέκλεισαν τις Αγωνιστικές Κινήσεις από τις περσινές φοιτητικές εκλογές! Επέλεξαν να φιμώσουν μια δύναμη η οποία έχει στόχο να παλέψει μαζί με τους φοιτητές για τα συμφέροντά τους, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και σε αυτούς που μας στερούν το μέλλον.

Οι σπουδαστές πρέπει να πάρουν τους συλλόγους τους στα χέρια τους! Να γυρίσουν την πλάτη στις τραμπούκικες και φασιστικές λογικές των συστημικών παρατάξεων (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ). Πρέπει να βρουν το δρόμο τους, κόντρα σε αυτούς που θέλουν να μας πετάξουν έξω από τις σχολές, και ας κόπτονται δήθεν για αυτές.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις:

  • Πιστεύουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να ξαναγίνουν μια ζωντανή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ του φοιτητικού κινήματος και των συλλόγων. Για να μπορούν οι φοιτητές να συγκροτούν την πάλη τους και τα όργανα του συλλόγου τους, έξω και μακριά από οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση. Κόντρα στη λογική της διάλυσης, του «πανηγυριού» και της υποταγής των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Ενάντια στη λογική της ανάθεσης, του εκλογικού κρετινισμού και της εκτόνωσης του κινήματος της υπόλοιπης αριστεράς.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τα όργανα συνδιοίκησης (Γεν. Συνέλευση Καθηγητών, Σύγκλητος κ.λπ.) και το αναφέρουμε στο ψηφοδέλτιό μας, διότι πρόκειται περί κρατικών εργαλείων για την υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων των κυβερνήσεων μέσα στις σχολές. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο του καθηγητικού κατεστημένου, που πάντα βρίσκεται απέναντι στους φοιτητές και τα δικαιώματά τους. Ο μόνος που εξυπηρετήθηκε από τη συμμετοχή φοιτητών σε αυτά ήταν το σύστημα, καθιστώντας τους φοιτητές συνυπεύθυνους για την πολιτική του.

Θέλουμε να σταλεί παντού το μήνυμα πως το φοιτητικό κίνημα δεν θα υποστείλει τη σημαία των διεκδικήσεών του! Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση των συλλόγων και τη μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων, έτσι ώστε η σπουδάζουσα νεολαία να βγει στο προσκήνιο της πάλης και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες.

Πιστεύουμε ότι η βάση των πάντων στο σήμερα είναι να αναπτυχθούν νικηφόρες αντιστάσεις και διεκδικήσεις, μέσα στις οποίες η νεολαία θα ανακαλύψει την πραγματική της δύναμη. Σε συμμαχία και μέτωπο με την εργατική τάξη και όλο το λαό.

Στις 13 του Μάη δίνουμε την πολιτική μάχη,

δυναμώνουμετη φωνή της αντίστασης:

Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ