ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

 

Συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ φέρονται σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών να ζήτησαν χρήματα για να διενεργήσουν κλινικές εξετάσεις, αν και είχαν κλείσει ραντεβού με την γνωστή προβλεπόμενη διαδικασία.

Την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων προκάλεσε η καταγγελία ασφαλισμένων στο νομό ότι κάποιοι γιατροί παρέβαιναν τα συμφωνηθέντα με τον ΕΟΠΥΥ ζητώντας χρήματα από τους ασφαλισμένους όπως θα έκαναν εάν τους εξέταζαν ιδιωτικά.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος παρέχει διευκρινίσεις για το τι προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία και επισημαίνει ότι σε αυτήν την περίπτωση, η εξέταση και η συνταγογράφηση γίνεται δωρεάν για τον ασθενή. ¨Οπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΧ “με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει η δυνατότητα να μαθαίνουν οι ασφαλισμένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, αν έχει διαθεσιμότητα σε επισκέψεις σε σχέση με το πλαφόν που του έχει χορηγηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν αν ο γιατρός που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν, τόσο για συνταγογράφηση όσο και για εξέταση, έχει ακόμη διαθέσιμους αριθμούς επισκέψεων ώστε να τηλεφωνήσουν και να πάνε στο ιατρείο του για επίσκεψη δωρεάν”.

Και όπως αναφέρεται στην συνέχεια της εν λόγω ανακοίνωσης “εφόσον ζητηθεί χρηματικό αντίτιμο, θεωρείται παράνομο και ο ασθενής δεν υποχρεούται να το καταβάλει”.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων μάλιστα καλεί τους ασθενείς αν διαπιστώνουν παράβαση να απευθύνονται στον Σύλλογο και επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της προάσπισης των συμφερόντων των ασθενών, θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε περίπτωση που αποδειχθούν καταγγελίες σχετικά με το θέμα.

iatropedia.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com