ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων λίγες ώρες μετά την πενταμερή του Βερολίνου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η αποδοχή του σχεδίου από την πλευρά των θεσμών θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα σχέδιο πρότασης χθες βράδυ στους θεσμούς και συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές.

«Όλη η Ελλάδα και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μια κυβερνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και στις κυβερνήσεις που απλά υπέγραφαν τις απαιτήσεις των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι διαπραγματευόμαστε σε αντίξοες συνθήκες και οι ελληνίδες και οι έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης και ότι η Ελλάδα διεκδικεί τα δίκια της.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές. Εχουμε κάνει παραχωρήσεις, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα αλλά έχουμε καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Και συνέχισε: «Η αποδοχή του από την πλευρά των θεσμών θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι χθες βράδυ έγινε η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρότασης το οποίο αρμοδίως ετέθη χθες βράδυ στους θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπούμε την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θελει διέξοδο απο την κρίση και δεν θέλει η χώρα να ξαναγυρίσει στο χθες.

«Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε προοπτική στον ελληνικό λαό», είπε και συνέχισε: «να οικοδομηθεί η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας για να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com