ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων λίγες ώρες μετά την πενταμερή του Βερολίνου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η αποδοχή του σχεδίου από την πλευρά των θεσμών θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα σχέδιο πρότασης χθες βράδυ στους θεσμούς και συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές.

«Όλη η Ελλάδα και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μια κυβερνηση που διαπραγματεύεται σκληρά και στις κυβερνήσεις που απλά υπέγραφαν τις απαιτήσεις των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι διαπραγματευόμαστε σε αντίξοες συνθήκες και οι ελληνίδες και οι έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης και ότι η Ελλάδα διεκδικεί τα δίκια της.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές. Εχουμε κάνει παραχωρήσεις, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα αλλά έχουμε καταθέσει ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Και συνέχισε: «Η αποδοχή του από την πλευρά των θεσμών θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι χθες βράδυ έγινε η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρότασης το οποίο αρμοδίως ετέθη χθες βράδυ στους θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπούμε την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θελει διέξοδο απο την κρίση και δεν θέλει η χώρα να ξαναγυρίσει στο χθες.

«Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε προοπτική στον ελληνικό λαό», είπε και συνέχισε: «να οικοδομηθεί η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας για να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ