ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Στο 3ο-4ο δημοτικό σχολείο του Ν.Ψυχικού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σήμερα είναι η ημέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για το μέλλον του τόπου και του λαού μας. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε ενωμένοι. Προχωράμε όλοι μαζί.»

Στο 27ο-30ό δημοτικό σχολείο Κυψέλης ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ήδη από νωρίς δεκάδες είναι οι φωτογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανέμεναν τον πρωθυπουργό.

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η δημοκρατία είναι χαρά. Όταν νικά το φόβο και τους εκβιασμούς είναι λύτρωση, είναι διέξοδος.

Ο ελληνικός λαός στέλνει σήμερα ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν τη βούληση μιας κυβέρνησης, αλλά όχι τη βούληση ενός λαού.

Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη» σημείωσε.

Χαρακτήρισε τη διαδικασία «πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και την Ελλάδα και την Ευρώπη» και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο δημοτικό σχολείο της Πύλου.

«Σήμερα οι έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη» ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έφερε το αυτοκόλλητο του «ναι» στο πουκάμισό του, πήγε και σε άλλα εκλογικά τμήματα του σχολικού συγκροτήματος για να συνομιλήσει με πολίτες και μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες εξελίξεις, είτε έρθει νέο μνημόνιο είτε δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Είπε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση του λαού από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, στον δρόμο ρήξης «με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία για μία δίκαιη κοινωνία για όλους».

Σε σχολικό συγκρότημα του Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια έκανε την εξής δήλωση: «Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού που τόσο απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία για να εξυπηρετήσουν μόνο τα μικροκομματικά τους οφέλη, ότι δε θα καρποφορήσει και όσο μπορώ να ξέρω περπατώντας στη Δυτική Αθήνα, στο Αιγάλεω, στην Αγία Βαρβάρα και στο Χαϊδάρι, νομίζω ότι ο λαός θα παραμερίσει όλους αυτούς τους άφρονες που πιστεύουν ότ ήρθε η ώρα για έναν επόμενο διχασμό.

Την Κυριακή το βράδυ, σε λίγες ώρες δηλαδή θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε δηλαδή την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω σε αυτό ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του. Ευχαριστώ.»

Σημειώνεται ότι κατά την είσοδό του στο σχολικό συγκρότημα, ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδούς του «όχι», ωστόσο, δεν υπήρξε συνέχεια.

Στο 100ό δημοτικό σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Όλοι ψηφίζουμε για την ελπίδα, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε.

«Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία. Στέλνουμε ένα ισχυρό “Ναι” στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα» ανέφερε.

Σε εκλογικό τμήμα της Γλυφάδας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «διάφορες δήθεν αναλύσεις, που απειλούσαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με έξοδο από το ευρώ, με κλειστά ΑΤΜ- τα οποία όπως φάνηκε ξεκάθαρα τα έκλεισε η ίδια η αντιπολίτευση, όπως ομολόγησε. Με απειλές για δήθεν “κουρέματα” καταθέσεων, που δεν υπάρχουν πουθενά και με διάφορα σενάρια τρόμου».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο ελληνικός λαός δεν φοβάται και ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία και πρόσθεσε ότι «η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίζουν οι ίδιοι».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com