LIBERLAND: Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

O 31χρονος Vit Jedlicka έχει δημιουργήσει το δικό του ευρωπαϊκό κράτος σε μια περιοχή τριών τετραγωνικών μιλίων που βρίσκεται μεταξύ της Σερβίας και της Κροατίας.

Το κομμάτι της γης τεχνικά δεν ανήκει σε καμία χώρα, και έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χώρο για να εκπληρώσει τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες.

LiberlandΟ Vit, ο οποίος είναι ενεργό μέλος του Συντηρητικού Κόμματος των Ελευθέρων Πολιτών στην Τσεχική Δημοκρατία, ήθελε από καιρό να ζήσει σε μια χώρα που δεν έχει στρατό, και όπου οι φόροι είναι προαιρετικοί. Όταν συνειδητοποίησε ότι οι φιλοδοξίες του δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκπληρωθούν στη χώρα του, αποφάσισε να ιδρύσει ένα νέο κράτος.

Αποκάλυψε ότι ενώ αρχικά πρόθεσή του ήταν ακριβώς να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις πολιτικές της χώρας του, αργότερα συνειδητοποίησε ότι ο ίδιος και εκείνοι που μοιράζονται τις απόψεις του δεν θα κατάφερναν ποτέ να αλλάξουν τα πράγματα στην Τσεχική Δημοκρατία.

Έτσι ίδρυσε την «Ελεύθερη Δημοκρατία της Liberland», ένα έθνος που λειτουργεί με ένα ενιαίο σύνθημα: «Ζήσε και άφησε τους άλλους να ζήσουν».

Το νέο έθνος έχει νέα σημαία, νέο εθνικό ύμνο, και μια προσωρινή κυβέρνηση, η οποία επί του παρόντος δέχεται δωρεές για τη σύνταξη του συντάγματος. Δέχονται επίσης και Bitcoin!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «Στόχος των ιδρυτών του νέου κράτους είναι να οικοδομήσουμε μια χώρα όπου τίμιοι άνθρωποι μπορούν να ευημερήσουν χωρίς να καταπιέζονται από τις κυβερνήσεις που κάνουν τη ζωή τους δυσάρεστη μέσα από το βάρος των περιττών περιορισμών και φόρων.”

Ο Vit υπηρετεί σήμερα ως πρόεδρος της Liberland, και θα χορηγήσει την ιθαγένεια σε περίπου 3.000 έως 5.000 ανθρώπους μέσα στο 2015. Το Γραφείο μετανάστευσης του έθνους, που αποτελείται από επτά υπαλλήλους, περνά από «κόσκινο» τις αιτήσεις. Παραδόξως, 160.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για ιθαγένεια!

Ο Vit είπε ότι αναμένει η Liberland να έχει τελικά περίπου 35.000 πολίτες. «Έχουμε το πιο πολυσύχναστο γραφείο μετανάστευσης στον κόσμο,” είπε αστειευόμενος. Φυσικά, δεν θα ζουν όλοι τους στη χώρα.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Liberland είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως ένα πραγματικό έθνος, ή πώς θα μπορούσε να γίνει ένα. Χωρίς στρατό για να υπερασπιστεί τα σύνορά της, υπάρχει πάντα η απειλή είτε της Κροατίας ή της Σερβίας. Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Vit λέει ότι η Liberland θα προσφύγει μόνο στην «παθητική άμυνα». “Θα φύγουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε απαιτήσεις για τη χώρα”, εξήγησε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ