ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ “ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ”

Τελευταίες παραστάσεις για την μεγάλη επιτυχία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» «Κάποτε στη Σμύρνη». Το έργο πού ενθουσίασε όσους το είδαν θα παίζεται μέχρι την προσεχή Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο υπέροχο Θέατρο «Αυλή του Μύλου».

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι μόνο 8€ και 5€. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 9.15 το βράδυ και καλό θα ήταν όσοι θέλουν να δούνε την παράσταση να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις θέσεις τους. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-533417.

Όσο για το έργο, όλοι μιλάνε για τα συγκλονιστικά κείμενα που βασίζονται σε αυθεντικές μαρτυρίες απλών ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης και σε αποσπάσματα από βιβλία της Διδούς Σωτηρίου, του Κοσμά Πολίτη και του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου).

Η σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου που έκανε την επιλογή και την διαμόρφωση των κειμένων, το σκηνικό, τη μουσική επιλογή και τις χορογραφίες, είναι από τις σημαντικότερες της πολύχρονης σκηνοθετικής του ιστορίας.

Στην παράσταση ο Κώστας Τσιάνος έχει εντάξει και 2 χορικά από την «ΕΚΑΒΗ» του Ευριπίδη, που αναφέρονται στην πυρπόληση της Τροίας, στον ξεριζωμό και στην προσφυγιά χιλιάδων γυναικών της Τροίας. Η μουσική σύνθεση των χορικών είναι του Χρήστου Λεοντή.

Στην παράσταση ακούγονται πολλά  Σμυρναιϊκα αυθεντικά τραγούδια, όπως και συνθέσεις του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Λεό Ραπίτη το «Καινούργια τώρα ζωή» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο.

Το σκηνικό ζωγράφισε ο Γιάννης Πέτρου που φιλοτέχνησε και την αφίσα του έργου που επαινέθηκε ιδιαίτερα. Στα Σμυρνιώτικα τραγούδια παίζουν οι Λαρισαίοι μουσικοί: Ρήγας Μακρόπουλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Γιάννης Μακρυγιάννης και Βαγγέλης Τσιαπλές. Του ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Μαρσέλα Λένα, Χρήστος Κορδελάς, Χριστίνα Βρακά,  Άννα Κοκότη, Νίκος Ζαρκογιάννης,  Αριστέα Στεργιούλη.