Ο Γ. ΤΣΙΠΛΑΚΟΥΛΗΣ ΝΕΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο Γιώργος Τσιπλακούλης είναι ο νέος χοροδιδάσκαλος στα χορευτικά συγκροτήματα Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ασχολείται πάνω από 30 χρόνια με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.

Υπήρξε χορευτής για πολλά χρόνια στο Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών και σε άλλους συλλόγους με τοπικά χαρακτηριστικά και δάσκαλος σε χορευτικά συγκροτήματα στην Αθήνα και στη Λάρισα.  Μαθήτεψε στην  σχολή παραδοσιακής μουσικής  του Αριστείδη  Μόσχου και στη σχολή Βυζαντινής μουσικής του Αγίου Αχιλλίου . Συνεργάστηκε με την ομάδα αρχαίου ελληνικού χορού της Δώρας Στράτου. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και  έκανε επιτόπιες καταγραφές των στοιχείων της παράδοσης μας τις οποίες κατά καιρούς δημοσίευσε και παρουσίασε σε παραστάσεις. Το 1984 ήταν ο βασικός πρωτεργάτης στη σύσταση του χορευτικού συγκροτήματος της Νίκαιας, τον τόπο καταγωγής του,  με το οποίο  παρουσίασε την  πρώτη του παράσταση την οποία ακολούθησαν πολλές αξιόλογες με διάφορα χορευτικά μέχρι σήμερα.

Οι εγγραφές στα χορευτικά τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του μήνα. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη επικοινωνούν με τη γραμματεία του Πολιτιστικού οργανισμού στο τηλέφωνο 2410922122.Υπεύθυνες επικοινωνίας: Μαρία Γκανά, Λίλια Καλφούντζου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ