ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε διάστημα μικρότερο των 3 μηνών επλήγη η ευρύτερη περιοχή Μακρυχωρίου του Δ. Τεμπών την Πέμπτη 10/9/2015 και ώρα 19:00 το απόγευμα από έντονη χαλαζόπτωση διάρκειας 30 λεπτών περίπου.

Πιο συγκεκριμένα επλήγησαν:

Περιοχές της Τ.Κ Μακρυχωρίου σε καλλιέργειες ελιάς, καλαμποκιού, κηπευτικών, μηδικής, βαμβακιού, καρπουζιών με ποσοστά ζημίας από 70% έως και 100%.

ζημ1Περιοχές της Τ.Κ. Ελάτειας σε καλλιέργειες ελιάς, καλαμποκιού, αμπελιών με ποσοστά  ζημίας από 70% έως και 100%.

Περιοχές της Τ.Κ. Πουρναρίου  με πληγείσα καλλιέργεια κυρίως την ελιά και ποσοστά από 70% έως 100%.

Περιοχές της Τ.Κ. Σπηλιάς με πληγείσες καλλιέργειες Κηπευτικών, Καρυδιάς, Καστανιάς με ποσοστά ζημίας από 70% έως 100%.

Οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου άμεσα απέστειλαν αναγγελίες ζημίας ανά Τ.Κ. και ξεκίνησε ήδη η διαδικασία δήλωσης των ζημιών με προθεσμία 15 ημερών.

ζημ2Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με τον Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Μιχ. Λιόντο και τους κ.κ. Σπυρόπουλο Επόπτη ΕΛΓΑ Ν.Λάρισας και Τσιάμπα μαζί με τον Δ/ντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καλφούντζο  Παναγιώτη και τον Αντιπερειφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δεσπόπουλο Κων/νο επισκέφτηκαν το Δ. Τεμπών όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Κολλάτου Κων/νου , του Προέδρου του Δ.Σ Κ. Τσέτσιλα Δημήτριο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Σαϊτη και του Δ/ντή  Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μπετχαβέ  Σπύρου ενημερώθηκαν για το μέγεθος της ζημιάς.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγροτικές εκτάσεις στις πληγείσες περιοχές , όπου είδαν από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών πέρα από τον ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών.

Μιλώντας   ο Δήμαρχος δήλωσε:

“Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα χτύπημα σε παραγωγούς της περιοχής του Δ. Τεμπών σε μια δύσκολη συγκυρία. Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα κινηθούν γρήγορα και με δικαιοσύνη να προχωρήσουν τη διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com