ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα προβλήματα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στο οποίο μιλούν κτηνοτρόφοι από τον Τύρναβο και το Αργυροπούλι, οι οποίοι συνεχίζουν να μετακινούν τα κοπάδια τους στα χωριά της νότιας Πίνδου,

έχει ανέβει στο youtube με αφορμή τη φωτογραφική έκθεση «στο διάβα» που είναι αφιερωμένη στη ζωή και τον πολιτισμό των μετακινούμενων και νομάδων κτηνοτρόφων της Μεσογείου.

Τα έργα έξι εξαιρετικών φωτογράφων από την Ελλάδα, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Λίβανο αναδεικνύουν τα διαφορετικά τοπία και την καθημερινότητα αυτών των θαυμαστών γυναικών, ανδρών και παιδιών που μιλούν για τη ζωή τους, τις απολαύσεις τους, τις δυσκολίες και τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν.

Από τα ψηλά βουνά της Πίνδου, πεδίο μελέτης για τη μεταβατική κτηνοτροφία στην Ελλάδα, η έκθεση «στο διάβα» θα ταξιδέψει στην Αθήνα όπου θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2015.

Στην Ελλάδα, η έκθεση «στο διάβα» διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA) σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, την Πίνδος Περιβαλλοντική και το Οικομουσείο του Ποταμού Αώου. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για τη μελέτη και ανάδειξη της μεταβατικής και νομαδικής κτηνοτροφίας στη Μεσόγειο στο πλαίσιο του προγράμματος του Μεσογειακού Δικτύου για τη Φύση και τον Πολιτισμό (Mediterranean Consortium of Nature and Culture).

Δείτε το υπέροχο ντοκιμαντέρ:

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com