Ο ΧΑΛΒΑΣ, ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Φρέσκο βούτυρο και καβουρντισμένο αμύγδαλο μύρισε το απόγευμα της Δευτέρας η κεντρική πλατεία της Λάρισας, με δεκάδες Λαρισαίους να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την παρασκευή του παραδοσιακού εδέσματος του παζαριού, του περίφημου «σαπουνέ» χαλβά!

Αφορμή οι παράλληλες εκδηλώσεις που στήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης στην κεντρική πλατεία, όπου και έγινε η σχετική επίδειξη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνωστισμός για την παρακολούθηση της περίφημης «τούμπας» αλλά και τη δημιουργία της «κρούστας» του χαλβά και φυσικά… μάχη για ένα κομμάτι από το παραδοσιακό έδεσμα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων πολλοί ήταν οι επισκέπτες και στα περίπτερα των γυναικείων συνεταιρισμών που λειτούργησαν  στον ίδιο χώρο, ενώ παλιές διοργανώσεις παζαριών αναβίωσαν  μέσα από το «φακό» της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, σε σχετική έκθεση φωτογραφίας.

Ειδυλλιακά όλα μέχρι σήμερα που μια ταμπέλα έφερε τα πάνω-κάτω στη διοργάνωση που μας αποχαιρετά για φέτος, βάζοντας «φωτιά» στις καλές σχέσεις Δήμου-Εμπορικού Συλλόγου!

Σιωπηρή παράταση για μια μέρα φαίνεται πως πήρε η εμποροπανήγυρη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η είδηση διέρρευσε αστραπιαία φτάνοντας  από τη Σκεπαστή στο κέντρο της πόλης αφού κάποιοι τοποθέτησαν ήδη τη σχετική πινακίδα στους πάγκους τους και… αστραπές και βροντές άρχισαν να πέφτουν στην… Παπακυριαζή  και αλλού με κάποιους να απειλούν μέχρι και με μηνύσεις!

For the festivals που λένε και στο χωριό μου…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ