ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ 54 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Μνημόσυνο για τους 54 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Οκτωβρίου 1943 τελέστηκε στη Γαλήνη και τον Πλατύκαμπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ.

pl5Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου Χρήστος Χατζούλης, στη σύντομη ομιλία του κατέγραψε τα παρακάτω: “Σήμερα στο χώρο αυτό του μνημείου τιμάμε τους νεκρούς που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Οκτώβριο του 1943. Οι κάτοικοι του χωρίου βίωσαν εκείνη την ημέρα την αγριότητα των κατακτητών. Εκτελέστηκαν άμαχοι πολίτες, νέοι και γέροι. Θύματα στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Εμείς σήμερα κάνουμε το ελάχιστο, τιμούμε τη μνήμη τους και αφήνουμε παρακαταθήκη στη νέα γενιά τη θυσία τους. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους και εμείς έχουμε χρέος να τη διδάξουμε. Γιατί μόνο οι λαοί που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την ιστορία προχωρούν με βήματα σταθερά στο μέλλον. Η δημοτική αρχή προτίθεται  να καταγράψει και να αναδείξει όλα τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κατοχής σε όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε απέναντι στη μνήμη των νεκρών και στη νέα γενιά”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης που  αντικαθιστούσε το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μιλτιάδης Αραμπατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Φιλιππούλης, Ρίζος Κομήτσας, Κλεάνθης Θεοδωρούλης,Θεοφάνης Νανούλης και Βασίλης Χατζούλης, οι πρόεδροι των Τ.Σ. Γαλήνης και Πλατυκάμπου Κω/νος Κατσικάρης και Δημήτρης  Καρατσίβος, ο εκπρόσωπος του Διοικητού της 1ης στρατιάς αντισυνταγματάρχης Β. Αργυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του διοικητή του ΑΤΑ σμηναγός Σ. Ανδρέου, εκπρόσωποι της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας με επικεφαλής τον πρόεδρο Ι. Χονδρονάσιο, τοπικοί σύμβουλοι των Τ.Σ. Γαλήνης και Πλατυκάμπου, διευθυντές και διδάσκοντες των σχολείων Γαλήνης και Πλατυκάμπου, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com