ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Έρευνα για αστυνομικούς στα σύνορα του Έβρου που καταγγέλλεται ότι ληστεύουν πρόσφυγες και τους επαναπροωθούν αυθαίρετα στην Τουρκία, κάνει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών Ελευθέριος Μιχαηλίδης, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες που έκαναν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα προσφύγων. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν τουλάχιστον 15 με 20 κρούσματα από πρόσφυγες στις ΜΚΟ κι από εκει στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, που κίνησε τη διαδικασία της έρευνας, αναθέτοντάς την στους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής του Έβρου έκαναν τον τελευταίο καιρό βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης Σύρων προσφύγων, τους οποίους προηγουμένως έκλεψαν ή λήστεψαν, αφαιρώντας χρήματα κι άλλα προσωπικά αντικείμενα που είχαν πάνω τους.

Στην παραγγελία του ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ληστείας, της κλοπής κι ό,τι άλλο προκύψει από την έρευνα. Η υπόθεση κινήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου υπάγεται η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com