ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 19/10/2015 μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου και της Διοίκησης της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής.  Εκ μέρους της διοίκησης παρευρέθηκαν οι κ.κ. Μπάσδρας (προσωρινός προϊστάμενος),  Παπαστεργίου και Τσουλούφας.

Στη συνάντηση  αναφέρθηκαν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν το ίδρυμα, ειδικότερα η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη πόρων και η σύνδεση του ιδρύματος με τον   ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η σύνδεση αυτή αποτελεί τροχοπέδη για την εισροή χρηματικών πόρων από την ενοικίαση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που έχουν δοθεί ως κληροδοτήματα από τον Γ. Αβέρωφ καθώς και την διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών οφειλών από προγενέστερες ενοικιάσεις αυτών. Επίσης αναφέρθηκε η ελλιπής συντήρηση νεοκλασικών κτιρίων της σχολής καθώς και το ζήτημα της φύλαξης.

Από την μεριά του ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Αβερώφειος Σχολή είναι ένα στολίδι για την Λάρισα, ικανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας καθώς η τεχνογνωσία και η εμπειρία που προσφέρει στους φοιτητές, τους δίνει τα εφόδια ώστε οι νέοι αγρότες που θα αποφοιτήσουν να είναι πλήρως επιστημονικά και τεχνικά καταρτισμένοι.

Τόνισε την ανάγκη λειτουργίας της σχολής όπου υφίσταται  το μόνο Τμήμα Αγροτικών Μηχανημάτων καθώς οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έκλεισαν τις αντίστοιχες σχολές πανελληνίως. Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος  δεσμεύτηκε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στο ΥΠΑΤ ώστε το ίδρυμα να μπορέσει να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί σωστά και συνεχάρη τους εργαζόμενους για την δύναμη, το μεράκι και την αγάπη που επιδεικνύουν ώστε να μείνει ζωντανή αυτήν η ιστορική Σχολή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com