ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ Ο Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Στο πλαίσιο επισκέψεών του στη Θεσσαλία, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης βρέθηκε την Κυριακή στην έδρα του δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι όπου συμμετείχε σε μια ευρεία σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής, του δημάρχου Αγιάς εκπροσώπων φορέων της περιοχής και δημοτών.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Τσέτσιλας, ενώ τον υπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος θέτοντας παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και έχουν άμεση σχέση με το εν λόγω υπουργείο τονίζοντας ιδιαίτερα το οικιστικό των παραλίων, το θέμα των σκουπιδιών και άλλα.

Στη συνέχεια το λόγω πήρε ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε στο τραπέζι τα θέματα που αφορούν την περιοχή του δήμου του αλλά και γενικότερα ζητήματα που χρίζουν νομοθετικών ρυθμίσεων εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις, του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκου Πουτσιάκα,  του Γεωργίου Μανώλη, ως επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.
Τα κυριότερα θέματα που εθίγησαν ήταν αυτά των σκουπιδιών, της άμεσης λύσης στο οικιστικό πρόβλημα των παραλίων, της αξιοποίησης της κοιλάδας των Τεμπών και των σιδηροδρομικών γραμμών, κ.ά.
Στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Γουγουλιάς έθιξε το θέμα της χρήσης φυσικού αερίου στην περιοχή του δήμου Τεμπών και στο που βρίσκεται σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για το οποίο κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα.

Στην έδρα του Δήμου Τεμπών ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αν. υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, λέγοντας ότι για κάποια από αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί λύσεις, για όσα δεν είναι αρμοδιότητας του υπουργείου του θα ενημερώσει του ομολόγους του υπουργούς, ενώ για τα υπόλοιπα είπε ότι εκκρεμούν νομοθετήματα που θα έρθουν προς ψήφιση τη βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Στο τέλος της πολύωρης αυτής σύσκεψης ο δήμαρχος Τεμπών χάρισε εκ μέρους όλων στον υπουργό ένα καλάθι με προϊόντα των περιοχών των δήμων Αγιάς και Τεμπών που ετοίμασαν οι γυναίκες του συνεταιρισμού Γόννων «οι Αντιγονίδες», καθώς και ένα καλαίσθητο βιβλίο από την περιοχή της Κρανιάς.
Το πρωί της Κυριακής ο αν. υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης επισκέφθηκε τον συνεταιρισμό γαλακτοπαραγωγών («ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς»), και την Ελασσόνα.

Στην έδρα του Δήμου Τεμπών ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, στη συνέχεια θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι ο Γιάννης Τσιρώνης θα επισκεφτεί την περιοχή της λίμνης Κάρλας, στην έδρα του φορέα, στο Στεφανοβίκειο.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ