ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΡΟΚΑ

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να φτάσουν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΡΟΚΑ οι πρώτοι 400 περίπου πρόσφυγες με στόχο την προσωρινή τους εγκατάσταση μέχρι να μεταφερθούν στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.

Στο χώρο του παλιού εργοστασίου ήδη έχουν έλθει μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης εκπαιδευτικών για να μοιράσουν κάποια τρόφιμα στους πρόσφυγες αλλά και για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που ζουν το δικό τους δράμα του ξεριζωμού.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

pro1 pro2 pro3Εν τω μεταξύ εντατικά εργάζονταν από χθες, συνεργεία υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, για τη διαμόρφωση των χώρων του πρώην εργοστασίου RΟCA ¨όπου θα εγκατασταθούν προσωρινά και για περίπου μια εβδομάδα 400 πρόσφυγες, που φθάνουν σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα. Ο συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων θα παραμείνει στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου».

Ο χώρος του πρώην εργοστασίου παραχωρήθηκε από τους ιδιοκτήτες του για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, και διαμορφώθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύνδεση των δικτύων (ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης). Το  μεσημέρι ξεκίνησε τα στήσιμο των σκηνών από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης, στο χώρο τοποθετήθηκαν ήδη χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ το μεσημέρι έφτασε στο χώρο και Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής, ενώ τη σίτιση των προσφύγων θα αναλάβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Το χώρο επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η κοινωνία της Λάρισας εδώ και 20 ημέρες δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, συγχαίροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΛ, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε εγκαίρως να  ετοιμαστεί ο χώρος για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες στο χώρο που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ