ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Για πολλοστή φορά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, επισκέφθηκε τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της φτώχειας, της ανεργίας που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι με ευθύνη της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου»

στην περιοχή Κουτσοχέρου-Μάνδρας.

Η αντιπροσωπεία της διοίκησης μοίρασε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ειδών ρουχισμού και υπόδησης, σκεπασμάτων και ειδών ατομικής υγιεινής που συγκεντρώνει συνεχώς από δεκάδες εργατουπάλληλους, ανέργους, και συνταξιούχους, που ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμα του ΕΚΝΛ για συγκέντρωση υλικής βοήθειας στα γραφεία του, καθημερινά από τις 8.30 έως τις 14.30 το πρωί και 6-8 το απόγευμα.

Το ΕΚΝΛ, θεωρεί ότι η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε σκηνές, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν στην περιοχή και στη χώρα μας, δεν αποτελεί λύση, αλλά χρειάζεται με ευθύνη της κυβέρνησης να μεταφερθούν σε στεγασμένους χώρους που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης (κρεβάτια, θέρμανση, νερό για μπάνιο και πλύσιμο ρουχισμού), με ταυτόχρονη εξασφάλιση της σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Να υπάρξει επίσης μέριμνα από την κυβέρνηση για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφυγόπουλων.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει το άμεσο άνοιγμα των συνόρων και το αίτημα των προσφύγων, για την άμεση εξασφάλιση της μετακίνησης τους σε όποια χώρα επιθυμούν να πάνε, είτε αεροπορικώς, είτε σιδηροδρομικώς, είτε ακτοπλοϊκώς.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους Ελληνες και αλλοδαπούς, να αγωνιστούν από κοινού, για να μπει ένα τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, στις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και είναι οι βασικές αιτίες που γεννούν την αναγκαστική προσφυγιά και μετανάστευση, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι αυτές που σπέρνουν το θάνατο, την καταστροφή, τσακίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματά μας καθημερινά, για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη μια χούφτα πλουτοκράτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ