ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Κρίστοφερ Σαντιπί, στα πλαίσια των επαφών του με φορείς της περιοχής. Τον Γάλο Πρέσβη υποδέχτηκε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο οποίος τον ενημέρωσε για το έργο και τις δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τον κ. Σαντιπί συνόδευαν ο επικεφαλής οικονομικής αποστολής κ. Ολιβιέ Ντοβερί και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κα Χρύσα Βουλγαράκη. Στον Γάλλο πρέσβη ο κ. Παπαχαραλάμπους προσέφερε το βιβλίο η Θεσσαλία, ενώ  υπήρξε η επιθυμία για στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γαλλικής Πρεσβείας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

GALLOS1Τoν πρέσβη της Γαλλίας στην χώρα μας κ. Κριστόφ Σαντιπί, υποδέχθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, στο δημαρχείο της Λάρισας, ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον πρέσβη της Γαλλίας για την ιστορία της Λάρισας, αλλά και την δυναμική της περιοχής, ακόμα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, που βιώνει εδώ και χρόνια η χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και το προσφυγικό με το δήμαρχο Λαρισαίων να τονίζει ότι απαιτείται να εφαρμοστεί η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ενώ αναφερόμενος  γενικότερα στην οικονομική κρίση ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε με θετικά λόγια, το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλία υπέρ των ελληνικών θέσεων. Ωστόσο, ο κ. Καλογιάννης τόνισε με έμφαση πως «οι Ελληνες δεν αντέχουν άλλη τιμωρία»

Από τον πλευρά του κ. Σαντιπί αφού αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις Γαλλίας και Ελλάδας και επεσήμανε ιδιαίτερα τη σημασία της επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Αθήνα,  τον περασμένο Οκτώβριο και τις διμερείς συμφωνίες που υπεγράφησαν για τη συνεργασία των δυο χωρών σε  σε οικονομικό αλλά και σε πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Γαλλία για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Σαντιπί δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Λάρισα και το δυναμισμό της και επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γαλλία, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε επίσης με θερμά λόγια στην μακρόχρονη παρουσία του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα και στο ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική κοινωνία.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, ενώ στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο  επικεφαλής οικονομικής αποστολής κ. Ολιβιέ Ντοβερί και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ