ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ PANAMA PAPERS (ΕΓΓΡΑΦΑ)

To σκάνδαλο Panama Press έχει συγκλονίσει τον πλανήτη με πολύ ηχηρά ονόματα να βρίσκονται στις λίστες των off shore εταιριών. Από τις λίστες με τις οποίες διακινούνταν μαύρο χρήμα παγκοσμίως, δεν λείπουν και οι παρουσίες Ελλήνων. Και μάλιστα ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη με παλαιότερες υποθέσεις.

Το πιο γνωστό όνομα είναι αυτό του Σταύρου Παπασταύρου ο οποίος σύμφωνα με την Ενωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), βρίσκεται σε τρία Διοικητικά Συμβούλια off shore εταιριών.
Ομως δεν είναι το μόνο όνομα Ελληνα, καθώς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της International Consortium of Investigative Journalists αναφέρεται ότι στα δύο από τα τρία ΔΣ που βρίσκεται ο κ.Παπασταύρου συμμετέχουν επίσης και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς, οι οποίοι βρίσκονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, στις εταιρείες φέρονται να συμμετέχουν και οι Ε. Γκαβαουντάν, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και Δ. Δημητρίου.

Τα σχετικά έγγραφα για τις εταιρίες

Ο χάρτης με τις off shore εταιρείες που υπάρχουν παγκοσμίως δημοσιεύτηκε με αφορμή το σκάνδαλο με τα «Panama Papers» και σύμφωνα με αυτόν η Ελλάδα έχει 223 εταιρείες και 64 πελάτες.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com