ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Γ΄ΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ                             ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Με ενθουσιασμό και τις καλύτερες των εντυπώσεων επέστρεψαν οι μαθητές της  Γ΄Λυκείου Δομενίκου και Γ΄Λυκείου Βερδικούσας από την επταήμερη εκδρομή που πραγματοποίησαν από κοινού στην Κρήτη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι μαθητές ξεναγήθηκαν στο επιβλητικό ανάκτορο της Κνωσού που μαρτυρεί την αίγλη του μινωικού πολιτισμού και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν με την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τόσο το δίσκο της Φαιστού όσο και το σύνολο των εκθεμάτων που φυλάσσονται στο Μουσείο.

Κατά κοινή ομολογία μαγεύτηκαν από το «ταξίδι» στο θαλάσσιο κόσμο του Creta Aquarium,του ενυδρείου στις Γούβες της Κρήτης,ενώ αξέχαστη ασφαλώς θα παραμείνει και η περιήγησή τους στο νησί Σπιναλόγκα ,στο Λασήθι.

Οι μαθητές απόλαυσαν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα στον Άγιο Νικόλαο Λασηθίου,περπάτησαν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με θέα το κάστρο της πόλης , τη γνωστή Φορτέτζα , και θαύμασαν το λιμάνι των Χανίων, ίσως τον πιο γραφικό σταθμό του ταξιδιού τους.

Επισκέφθηκαν τέλος την ιστορική Μονή Αρκαδίου,τους τάφους των Βενιζέλων,το ανάκτορο της Φαιστού και τη λίμνη στην περιοχή του Ζαρού Ηρακλείου.

Στο ονειρεμένο τους αυτό ταξίδι είχαν συνοδούς και καθοδηγητές τους , τους καθηγητές τους Μπλιούμη Χρήστο, Ζαχαριά Χρίστο και Μπέλτσιου Μαρία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com