ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΚΕΡΙ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της Κ.Ε του ΚΚΕ.

«Το Τρίκερι αποτελεί ένα βασικό ιστορικό κρίκο σε μια αλυσίδα τόπων φυλάκισης, μια συνέχεια στην ανάδειξη τέτοιων τόπων μαρτυρίου και ηρωισμού και ταυτόχρονα ένα ειδικό κεφάλαιο, καθώς αφορά γυναίκες», τονίστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη στα γραφεία του κόμματος, στη Λάρισα, από το γραμματέα ΤΕ Γιάννη Σκόκα και τα μέλη του τομεακού γραφείου Ρούλα Ξιφαρά και Γιάννη Παντελίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εγκαινιασθεί στο Τρίκερι μνημείο της ΚΕ του κόμματος, ενώ κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Ελ. Μπέλλου, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφιών, ενώ μέλη του τοπικού ΚΚΕ προχωρούν ήδη στη συγκέντρωσή του στα γραφεία των κομματικών οργανώσεων, όπως και στην καταγραφή προσωπικών μαρτυριών, καθώς και μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από την ΚΟ Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων της ΚΝΕ από Λάρισα και Βόλο.

Η αναχώρηση για Βόλο και Τρίκερι θα γίνει στις 8.00π.μ, από την πλατεία Λαού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ