ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ικανοποιητικά εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα η απορρόφηση των προϊόντων των αγροτών μελών του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, τα οποία βρίσκουν κάθε χρόνο και καλύτερα τη θέση τους στις ελληνικές αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα πρώιμα ροδάκινα διαφόρων ποικιλιών απορροφώνται σε διάφορες διεθνείς αγορές με το συνεταιρισμό να έχει αυξήσει τις εξαγωγές του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εξίσου ικανοποιητικά εξελίσσεται και η πώληση στις εγχώριες αγορές ενώ οι τιμές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα και στους παραγωγούς να απολαύσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα σε σχέση με συναδέλφους τους που πωλούν τα προϊόντα τους σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έμποροι φέτος αγοράζουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε αντίθεση με το συνεταιρισμό, ενώ κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στους αγρότες ότι θα απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής.

Σχολιάζοντας τις φετινές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Θ. Χαλούλης υποστήριξε ότι η σκληρή και υπεύθυνη δουλειά του συνεταιρισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει ανοίξει σημαντικούς δρόμους σε ντόπιες και διεθνείς αγορές διαφόρων χωρών ενώ η στάση των εμπόρων αποδεικνύει την αναγκαιότητα στήριξης και συνέχισης της δυναμικής παρουσίας του συνεταιρισμού στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ