ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  των δημοσίων σχολειών  και εργολαβικών συνεργείων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Γενική συνέλευση του σωματείου. Διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

Την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα για την επόμενη σχολική χρόνια.

Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με πλήρη κ σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης επέδωσε ψήφισμα της συνέλευσης  στον δήμαρχο Λαρισαίων. Η διοίκηση του σωματείου κατήγγειλε την ανάθεση της φύλαξης δημοτικών κτηρίων σε  ιδιωτική εταιρία.  Πάγια  διεκδίκηση του κλάδου είναι η απομάκρυνση όλων των εταιριών καθαριότητας , φύλαξης και σίτισης από κάθε δημόσιο κτήριο, υπηρεσία και οργανισμό και η πρόσληψη των εργαζομένων από το κράτος με πλήρη, σταθερή εργασία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων ουσιαστικά δεν δεσμεύτηκε  ως προς τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου και ειδικότερα, για την ανανέωση των συμβάσεων  με απόφαση της δημοτικής αρχής. Ενώ για την μετατροπή των συμβάσεων σε καθεστώς  αορίστου χρόνου ανέφερε αυτό ότι προσκρούει στην γενική πολιτική που εφαρμόζετε.

Για το ζήτημα της Διεύρυνσης της παροχής ατομικών ειδών προστασίας  όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα(και των δημοσίων σχολείων ΙΔΑΧ και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ) ανέφερε ότι αυτό είναι προς υλοποίηση! Για το ζήτημα την εντατικοποίησης της δουλειάς των 50 περίπου καθαριστριών  αορίστου χρόνου, που καλούνται να κάνουν  όλες τις δουλειές, μετά την ένταξή τους στους δήμους ανέφερε, ότι με την πρόσφατη πρόσληψη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού καθαριότητας των εσωτερικών χώρων του δήμου!

Το σωματείο  υπενθύμισε στον Δήμαρχο μια σειρά από ενέργειες της δημοτικής αρχής που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και ήταν άκρως επιθετικές προς τους εργαζόμενους όπως : οι  διαδικασίες προκήρυξης των θέσεων εργασίας τον Μάρτιο 2015, η επιχείρηση  μείωσης των μισθών τον περασμένο Σεπτέμβριο για να προσλάβει και άλλους εργαζόμενους ανέργους στην λογική του μοιράσματος  της   φτώχιας και την ανεργίας, ο εκφοβισμός και η  παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στις  απεργίες κ.α.

Το σωματείο δηλώνει σε κάθε περίπτωση σε δημοτική αρχή και κυβέρνηση ότι δεν θα αποδεχτούμε την ανεργία και την φτώχια, απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολειών. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα  από το σωματείο Πειραιά στο υπουργείο εσωτερικών. Παρατίθενται αναλυτικότερα οι διεκδικήσεις του κλάδου όπως κοινοποιήθηκαν σε δημοτική αρχή και υπ. εσωτερικών.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καμία απόλυση! Καμιά εργαζόμενη να μη βρεθεί στο δρόμο!

Καμία μείωση μισθού, Επαναφορά των μισθών για όσους εργαζόμενους μειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια κα). Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι  από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία. Ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους  εργαζόμενους στον κλάδο.

Διεύρυνση της παροχή ατομικών ειδών προστασίας  όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα  και των δημοσίων σχολείων (ΙΔΑΧ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)

Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ