ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ

Σε μια όμορφη και χαρούμενη τελετή η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών τίμησαν σε ειδική εκδήλωσητους μαθητές του Γενικού Λυκείου Πυργετού για την κατάκτηση του «2ου Πανευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016», με “το παιχνίδι γνώσεων “, ανάμεσα σε 336 σχολεία από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

πυργ2 πυργ3Την βράβευση των παιδιών πραγματοποίησε    ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός με το  Δήμαρχο Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο χαιρετισμό του  συνεχάρη  για την κατάκτηση αυτής της δεύτερης θέσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο  τους  συντελεστές και μαθητές του Λυκείου και τόνισε ότι “η γνώση είναι δύναμη και συνεργασία”, σημειώνοντας ότι το Λύκειο Πυργετού έβαλε και για τις επόμενες γενιές τον πήχη ψηλά. “Τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και ο  Δήμος και η τοπική κοινωνία είναι περήφανοι για την επιτυχία του Λυκείου Πυργετού”, υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος Τεμπών στον χαιρετισμό του ανέφερε:

“Δεχτείτε τα  θερμά συγχαρητήριά μας  για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Ευρωπαϊκό Βραβείο ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΥ για τη Νεότητα”.

Μας γεμίζει υπερηφάνεια που μαθητές της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Πυργετού στο διαγωνισμό ανάμεσα σε 330 σχολικές μονάδες σε όλη την Ευρώπη κατέκτησαν το 2ο βραβείο αναδεικνύοντας την ειρηνική συνύπαρξη, τον εθελοντισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών.

Οι  ικανότητες τις νέας γενιάς  συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε  και δημιουργούν κοινωνικές συνθήκες αντάξιες της ιστορίας του τόπου μας.

Απομένει σε όσους έχουν την ευθύνη, η συγκράτηση της νέας γενιάς επιστημόνων στην πατρίδα μας ώστε να σταματήσει η αιμορραγία (εξαγωγή εγκεφάλων) στο εξωτερικό.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας,  τους εκπαιδευτικούς, καθώς και στις οικογένειες σας που στηρίζουν τις προσπάθειες σας για την ύψιστη τιμή και διάκριση που επιφυλάξατε  για το Γενικό Λύκειο Πυργετού και το Δήμο μας”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο  ιερέας του Πυργετού π. Αλέξανδρος Ρούσος  , ο Περιφερειακός  Σύμβουλος  κ. Νίκολαος  Πουτσιάκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δ.Τεμπών κ. Δημήτρης Τσέτσιλας  ,οι αντιδήμαρχοι Αχιλλέας Διψάνας, Κώστας Νταφούλης, Κώστας Τσεργάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.   Γεώργιος Μανώλης,  οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης, Θωμάς Τζέκας, Ευθύμιος Μπουζέκης, Γιώργος Νικολάου, Γεωργια Τσόπα , Ξανθή Ζησάκη, Ελευθερία Πανάγου, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαΐνας ,   ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Νίκος Κατσάρας καθώς και πλήθος δημοτών ,γονείς και συγγενείς των παιδιών .

Εργάστηκαν για την επιτυχία

Στο διαγωνισμό για το “Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία”, συμμετείχαν νέοι και νέες της Ευρώπης ηλικίας 16 – 30 ετών και όχι μόνο σχολεία. Διαγωνίστηκαν εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., επαγγελματίες και εθελοντές προβάλλοντας σχέδια για την ειρηνική συνύπαρξη στην Ευρώπη.

Για την επιτυχία του σχολείου εργάστηκαν οι:

Υπεύθυνοι Προγράμματος

Σεραφείμ Ζώτης ΠΕ02 Φιλόλογος

Κατερίνα Ψυρογιάννη ΠΕ10 Κοινωνιολόγος

Μαθητές της Β΄ Λυκείου :

  1. Χαντζάρας Ματθαίος
  2. Χελιδωνά Μαρία – Σοφία
  3. Μπλέτας Μιλτιάδης
  4. Μπλέτα Έλενα
  5. Παρίση Ελένη
  6. Μπλουγούρα Χαρίκλεια
  7. Νικολάου Αλέξανδρος
  8. Νικολάου Νικόλαος
  9. Παλάσκας Αθανάσιος
  10. Παναγιωτόπουλος Σπυρίδων
  11. Σελήνης Κων/νος
  12. Τσεσμετζής Παναγιώτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι διευθυντής του σχολείου είναι ο κ. Βασίλειος Γκέκας Φυσικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ