“Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ”

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Θ. Κοντσιώτης, M.Sc. Φυσικός στο ΓΕ.Λ. Φαλάνης, Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Όταν στις αρχές του 2014 το Υπουργείο αποφάσισε να καταργήσει τις 4 περιοχές μετάθεσης στο ν.Λάρισας, το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ζήτησε και την πρόταση της Ε.Λ.Μ.Ε. για τη νέα ομαδοποίηση των σχολείων του νομού μας. Δυστυχώς, το τότε “αριστερό προεδρείο” της Ε.Λ.Μ.Ε. αγνόησε επιδεικτικά την πρόσκληση και έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το αίτημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ανέβαλε σε τρεις συνεδριάσεις του (5/3, 26/3 και 2/4/2014) τη συζήτηση του θέματος, περιμένοντας την πρόταση της Ε.Λ.Μ.Ε., η οποία ποτέ δεν ήρθε.

Τελικά το θέμα συζητήθηκε στις 3/4/2014. Σε εκείνη τη συνεδρίαση κατέθεσα την πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε., όπως και ο αιρετός της Π.Ε.Κ την αντίστοιχη. Η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. απέρριψε και τις δύο και έκανε δεκτή την εισήγηση του Δ/ντη Β/θμιας.

Σήμερα, 2 χρόνια μετά, οι άλλοτε αρνητές και αδιάφοροι εμφανίζονται πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο αίτημα του σημερινού Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για νέα ομαδοποίηση των σχολείων. Άλλαξε κάτι; Μήπως τους ήρθε η έμπνευση ή κατάλαβαν το λάθος τους;

Δικαίωμα του καθενός είναι να ενεργεί όπως αυτός αντιλαμβάνεται τα πράγματα, αλλά να παραποιεί γεγονότα είναι απαράδεκτο. Ο αιρετός των “μισό-μισό” στην ανακοίνωσή του για τη νέα ομαδοποίηση, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται και στο πρόσωπό μου, γράφοντας:

Διαβάστε και την ‘’κρυστάλλινη’’ θέση-απάντηση του αιρετού της ΔΑΚΕ σε ένσταση εκπαιδευτικού που θίχτηκε από την συγκεκριμένη απόφαση του ΠΥΣΔΕ: πράξη 84-28/10/2015 όπου αναφέρει επί λέξη: «….Μέχρι σήμερα μόνο μια ένσταση έχει κατατεθεί γι’ αυτό, άρα το σύνολο των εκπαιδευτικών το αποδέχτηκε »!!!!!! Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει: Είχα ψηφίσει για τις τοποθετήσεις- σε γνώση μου φυσικά- μια λάθος διαδικασία , αλλά αφού δεν το πήρατε είδηση να κάνετε ένσταση σημαίνει ότι το αποδεχτήκατε!!!!!! Αυτό γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ΔΑΚΕ με ΠΑΣΚ στο ΠΥΣΔΕ. Δεν μας κάνει εντύπωση γιατί τους ξέραμε τους καταγγέλλαμε και τώρα τους ξεσκεπάζουμε.

Για να δούμε όμως ποιος ξεσκεπάζει ποιον. Το Π.Υ.Σ.Δ.Ε., εξετάζοντας ένσταση συναδέλφου στις 26/10/2015, την απέρριψε κατά πλειοψηφία 3-2. Μειοψηφίσαμε οι 2 αιρετοί. Η δήλωσή μου, δικαιολογώντας τη θέση μου, κατέληγε: “Από τη στιγμή που υπάρχει ένσταση, είμαι υποχρεωμένος να τη δεχτώ.”. Αφαιρώντας αυτή την πρόταση ο “Γκαιμπελίσκος” αλλάζει το νόημα και την ουσία της στάσης μου. Αλλά τι να περιμένει κανένας από τους θιασώτες της κουκούλας, του σκοταδισμού και του μηδενισμού των πάντων; Απομονώνει ένα τμήμα της τοποθέτησής μου που αφορά μία διαπίστωση και σκόπιμα παραλείπει την επόμενη πρόταση, η οποία δικαιολογεί την ψήφο μου για να γίνει δεκτή η ένσταση της συναδέλφου. Παρουσιάζοντας τη μισή αλήθεια, όπως συνηθίζει, βρίσκει τον τρόπο να δικαιολογήσει το παραλήρημά του. Αιδώς Αργείοι. Ψεύδεται επίσης όταν αναφέρει ότι το ενιαίο παραβιάστηκε κατάφωρα και σε άλλες περιπτώσεις”. Τον προκαλώ να αναφέρει έστω και μία άλλη περίπτωση. Αρκετά πια με τα παραμύθια του. Δυστυχώς γι’αυτόν, scriptamanent.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ