ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΓΟΝΝΟΥΣ – ΕΛΙΑ – ΡΟΔΙΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Αναφορά σχετικά με την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων με ελαιόδεντρα από πυρκαγιά στην περιοχή Γόννων του νομού Λάρισας κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ.Βασίλης Κόκκαλης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου.

Στην αναφορά του ο κ.Κόκκαλης επισημαίνει ότι άμεσα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και η έγκαιρη εκτίμηση τους από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να ακολουθήσει πολύ σύντομα η καταβολή των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 16/7/2016 και βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή Γόννων- Ελιά-Ροδιάς του νομού Λάρισας προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές αφού κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδενδρα, καταστρέφοντας όχι μόνο την παραγωγή αλλά και το φυτικό κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσε: «Επιβάλλεται η άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των παραγωγών της χώρας οι οποίοι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και της αυστηρής κοινοτικής νομοθεσίας δεν εισπράττουν έγκαιρα τις ενισχύσεις, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις που δικαιούνται με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η συνολική λειτουργία των εκμεταλλεύσεων τους αλλά και η επιβίωσή τους».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ