ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι παραγωγοί που μιλούν για καρτέλ στον τομέα δηλώνουν έτοιμοι να σταματήσουν την παράδοση

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι παραγωγοί βιομηχανικού ροδάκινου τόσο στο νομό Λάρισας, όσο και στην Ημαθία, αφού όπως υποστηρίζουν παραδίδουν εδώ και 20 ημέρες την παραγωγή τους στα εργοστάσια χωρίς να γνωρίζουν την τιμή παράδοσης, σε μια χρονιά μάλιστα που η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω καιρικών συνθηκών κατά 40%

και φυσιολογικά θα έπρεπε η τιμή των ροδάκινων να είναι σαφώς καλύτερη από την περυσινή και να ξεπερνά τα 0,4 € το κιλό.

Η στάση αυτή των βιομήχανων που σύμφωνα με τους παραγωγούς είναι ενιαία, στο πλαίσιο της Ενωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, έχει εξοργίσει τους αγρότες που δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα το μέλος της Επιτροπής Αγώνα των αγροτών Φ. Τραγάκης δηλώνει έτοιμος να οργανώσει τον αγώνα των αγροτών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και να σταματήσουν να παραδίδουν ροδάκινα στα εργοστάσια.

Ενδεικτικό το κλίματος που επικρατεί είναι και η παρακάτω ανάρτηση του Φ. Τραγάκη στο facebook:

“Συνεχίζεται η συλλογή βιομηχανικού ροδάκινου χωρίς τιμή…είναι ντροπή και αίσχος για τις βιομηχανίες αυτό που συμβαίνει… Να υπενθυμίσουμε πως η παραγωγή είναι τουλάχιστον 40% μειωμένη λόγω καιρικών φαινομένων… και κάποιοι συνεχίζουν το παιχνιδάκι τους για να εξευτιλίσουν ακόμη μια φορά τους παραγωγούς και τις τιμές.

Πρέπει να καταλάβουν όμως πως δεν αργεί η ώρα που τα αλυσοπρίονων θα πάρουν φωτιά και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Συντομα τα ροδάκινα θα είναι πετάμενα στις πόρτες των εργοστασίων από αγανακτισμένους παραγωγούς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ