Η ΔΑΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΜΕ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, διαστρέβλωση των γεγονότων από την παράταξη των Παρεμβάσεων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Η παράταξη, που το τελευταίο διάστημα προέβη σε σωρεία αντιδημοκρατικών ενεργειών σε βάρος μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, είναι η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλάει για δημοκρατία και να κάνει μαθήματα δημοκρατικού ήθους στις άλλες παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, στελέχη των Παρεμβάσεων προέβησαν το τελευταίο τετράμηνο στις εξής αντιδημοκρατικές ενέργειες:

Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αναπληρωτών για το επιχειρούμενο νέο νομοθετικό πλαίσιο για μόνιμους διορισμούς, στελέχη των Παρεμβάσεων εμπόδισαν τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (και στέλεχος των ΣΥΝΕΚ) να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, εκφράζοντας τις απόψεις της Ομοσπονδίας. Στο επεισόδιο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε συγκεκριμένο στέλεχος των Παρεμβάσεων από το χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση των Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας το προαναφερόμενο στέλεχος των Παρεμβάσεων προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ να εκφράσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Κατά την έξοδο της αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας το συγκεκριμένο στέλεχος των Παρεμβάσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επικουρία ομοϊδεατών, πέταξε καφέδες στον αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Μαλαγάρη (ΣΥΝΕΚ) και στο μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο (ΔΑΚΕ), ενώ χτύπησε τον ταμία της ΟΛΜΕ Νικηφόρο Κωνσταντίνου (ΔΑΚΕ).

Στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ που επακολούθησε τα μέλη των Παρεμβάσεων αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη φασιστική αυτή συμπεριφορά και δικαιολόγησαν απολύτως τους τραμπούκους.

Στην κινητοποίηση που επακολούθησε (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) για τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης και τους αναπληρωτές, ομάδα μελών των Παρεμβάσεων με επικεφαλής το προαναφερόμενο στέλεχος δεν επέτρεψαν στην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με τη χρήση της ντουντούκας, να απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς και να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η συγκεκριμένη φασιστική συμπεριφορά των Παρεμβάσεων εκδηλώθηκε, γιατί η παράταξη αυτή ήταν αντίθετη στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να μην περάσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους διορισμούς που έθιγε χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΘΕΛΑΝ ΘΥΜΑΤΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΠΑΓΕΡΑ  ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τους επιτυχείς χειρισμούς του κατόρθωσε να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των διορισμών.

Στο Δ.Σ της 7ης Ιουλίου 2016 οι Παρεμβάσεις αντικατέστησαν τους δύο εκπροσώπους τους. Μία εκ των δύο νέων εκπροσώπων των Παρεμβάσεων είναι η σύζυγος του στελέχους των Παρεμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το οποίο απασχόλησε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εξαιτίας των προαναφερθέντων δημοκρατικών εκτροπών. Η συγκεκριμένη συνάδελφος συνέχισε με εξαιρετική «επιτυχία» την τακτική του συζύγου της. Συγκεκριμένα:

Προκάλεσε απαράδεκτο φραστικό επεισόδιο σε βάρος του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, Θεόδωρου Τσούχλου.

Ενώ έκανε τοποθέτηση ο Γραμματέας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) τον διέκοπτε συνεχώς, κάνοντας ειρωνικά σχόλια και προβαίνοντας σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Και φυσικά οι συνεχείς προκλήσεις δε μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες.

Ακολουθώντας πιστά τη θεωρία του Γκέμπελς (που έλεγε στους φασίστες καθοδηγητές : « δεν πρέπει να λέτε ψέματα αλλά τη μισή αλήθεια, γιατί η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα), είχαν το θράσος να εκδώσουν ανακοίνωση στην οποία έκαναν το άσπρο μαύρο.

Προειδοποιούμε τις Παρεμβάσεις ότι η πολιτική του τραμπουκισμού, της λασπολογίας και της τρομοκράτησης των αντιπάλων δεν πρόκειται να περάσει. Θα παραμείνουμε πιστοί στις θέσεις και στις απόψεις μας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com