ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΘΡΑΚΙΩΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Εναντίον όσων σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι ο 18χρονος Θρακιώτης που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο είχε ονοματεπώνυμο που παρέπεμπε στο Ισλάμ τάχθηκε σήμερα o Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης, χαρακτηρίζοντάς τους ως αρχαιοκάπηλους.

Ο ιερωμένος που υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελος στην ΙΜ Ξάνθης, είναι γνωστός για τις προοδευτικές του θέσεις αναφορικά με διάφορα ζητήματα και έχει επικρίνει πολλές φορές, μέσω άρθρων του, τις ακραίες φωνές στην Ελλαδική Εκκλησία ή στη Θράκη.

Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Facebook, o μετριοπαθής κληρικός επικρίνει όσους αντέδρασαν περίεργα στο γεγονός ότι ο άτυχος Χουσεΐν, που έχασε τη ζωή του, είχε διαφορετικό θρήσκευμα:

«Ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Επειδή όμως το ονοματεπώνυμο του δεν είναι αρκούντως ελληνικό, ακούγεται παράταιρο, το “καταπίνουμε”.

Έλληνας με επίθετο που παραπέμπει στο Ισλάμ δεν “κολλάει”, αφού δεν εξυπηρετεί την εθνικιστική νοοτροπία κάποιων. Για αυτούς το 18χρονο παλληκαράκι είναι ένας χρήσιμος αλλά καθόλου βολικός νεκρός. Δεν σεβάστηκαν την ταυτότητα του, το ονοματεπώνυμο του, ούτε στο θάνατο. Όλοι αυτοί ας σταματήσουν τη σκύλευση του νεκρού και την πατριδοκαπηλία, εδώ στη Θράκη δεν έχουν καμία δουλειά.

Εδώ ξέρουμε πως να ζούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω, έθιμα και νοοτροπίες. Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα. Ο Θεός να παρηγορήσει τους δικούς του», έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος.

pronews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com