Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ

Το άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα, που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου, στον Ελεύθερο Τύπο με τίτλο «Η Χώρα Πεθαίνει» όπου και ισχυριζόταν ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει χρήματα στο εξωτερικό, διαψεύδει σήμερα η εφημερίδα, «αδειάζοντας» με εντυπωσιακό τρόπο τη… δημοσιογράφο, αποκαθιστώντας την αλήθεια για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Ολόκληρη η διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας:

«Αποκαθιστούμε την αλήθεια για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με δημοσίευμα της 17ης Ιουλίου 2016, στη μόνιμη στήλη της δημοσιογράφου- συντάκτριας Αννας Παναγιωταρέα, με τίτλο «Η χώρα πεθαίνει…».

Ειδικότερα, είναι αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό. Δεν προκύπτει από οποιαδήποτε πηγή ή άλλο στοιχείο ότι ο κ.Σπίρτζης διατηρούσε ή διατηρεί καταθέσεις σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα στο εξωτερικό. Η συντάκτρια του άρθρου προφανώς παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές. Συνεπώς και ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος περί δήθεν έλλειψης εμπιστοσύνης του υπουργού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή την εθνική οικονομία δεν έχει αληθεί βάση.

Αναγνωρίζουμε οτι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη.

Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε πρόθεση εξύβρισης ή δυσφήμησης, αλλά αντιθέτως, σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα την προσωπική, την επαγγελματική και την πολιτική διαδρομή του κ. Χρήστου Σπίρτζη».

CosahEGWEAAjEqm

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ