ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει κοκαλώσει σε υψηλά επίπεδα και η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους είναι ανύπαρκτη, η ελάχιστη βοήθεια του επιδόματος ανεργίας, το κουτσουρεμένο ποσό των 361 ευρώ που παίρνει μόλις το 10% των ανέργων,

η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να δίνεται πλέον και αυτό στους εργοδότες!

Ένα επίδομα που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων,  μετατρέπεται σε άμεση ενίσχυση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα.

Αποτελεί νέα μορφή ομηρίας! Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο στην εργοδοσία, ανοίγει φάμπρικα “οικειοθελών αποχωρήσεων” που θα βαφτίζονται στη συνεχεία προσλήψεις ανέργων, ως αποτέλεσμα των ανύπαρκτων δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν δήθεν οι εργοδότες. Γι αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος.

Παράλληλα η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας δημιουργεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, νέο μηχανισμό μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

Αυτή είναι τα πρώτα μέτρα της “δίκαιης ανάπτυξης” που έχει κάνει σύνθημα τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερες αυταπάτες.

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να το επιτρέψουν κι’ αυτό. Είναι ανάγκη εδώ και τώρα, να δυναμώσει η πάλη για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Το ΕΚΝΛ, καλεί όλα τα Δ.Σ των σωματείων, στην σύσκεψη που οργανώνει την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ, στα γραφεία του, με θέμα: «Πλαίσιο αιτημάτων και οργάνωση της πάλης κατά της ανεργίας και για την προστασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος»   

ΤΟ ΕΚΝΛ διεκδικεί:

  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
  • Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com