ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΝΩ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΞΥΠΝΙΑ

Με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή Αργυροπουλίου – Λυγαριάς η Δράση Πολιτών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Από το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου, η «Δράση Πολιτών» έγινε δέκτης δεκάδων φωτογραφιών που πιστοποιούν το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή του Αργυροπουλίου – Λυγαριάς λόγω της μεγάλης σε ένταση και διάρκεια νεροποντής. Παράλληλα, γίναμε δέκτες παραπόνων, από κατοίκους της περιοχής, για την αβελτηρία, αλλά και την ολιγωρία της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση.

Πράγματι, η αμεριμνησία και η απρονοησία της δημοτικής αρχής φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα οδυνηρά αποτελέσματα της προαναφερόμενης νεροποντής. Ενώ το ζήτημα της διευθέτησης του χειμάρρου Καναρά χρονίζει, η δημοτική αρχή ουδέν έπραξε μέχρι σήμερα. Οι προεκλογικές της υποσχέσεις έμειναν «έπεα πτερόεντα», άνευ πραγματικού αντικρίσματος , μολονότι όλοι γνώριζαν ότι, αργά ή γρήγορα, το πρόβλημα, που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί την περιοχή, θα ερχόταν ξανά στο προσκήνιο. Το σημαντικό στην πολιτική διαχείριση των πραγμάτων είναι η προβλεπτικότητα και σε αυτόν τον τομέα οι επιδόσεις του κ. Σαρχώση είναι για γέλια και  για κλάματα.

Τώρα, όμως, μολονότι οι αιτιάσεις  μας (και η αγανάκτηση των πολιτών) είναι δικαιολογημένες, δεν είναι η ώρα του καταλογισμού των ευθυνών. Τα πράγματα θα ειπωθούν όπως πρέπει όταν ο κ. Σαρχώσης τολμήσει να κάνει, επιτέλους, δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων του και, σίγουρα, κατά την επόμενη προεκλογική αναμέτρηση.

Αυτό που πρωτεύει, σήμερα, είναι η ταχεία αποκατάσταση των φθορών που υπέστησαν  οι υποδομές του Δήμου (δρόμοι, γέφυρα προς Λυγαριά, σημεία ηλεκτροφωτισμού) και οι οικονομικές ενισχύσεις που πρέπει να λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί. Κλιμάκιο της «Δράσης Πολιτών», που επισκέφθηκε την περιοχή, αντίκρισε πλημμυρισμένα χωράφια, κατεστραμμένες κτηνοτροφικές  εγκαταστάσεις και μελισσοκόμους σε απόγνωση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δικαιωθούν αντισταθμίσματος για τις καταστροφές που υπέστησαν και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα και με δικαιοσύνη.

Βέβαια, αμέσως μετά, πρέπει να προχωρήσει, επιτέλους, το θέμα τις διευθέτησης του Καναρά. Έτσι, πιστεύουμε ότι επείγει η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Περιφερειάρχης μπορεί να αντιληφθεί την οξύτητα του προβλήματος και να αντιδράσει γρήγορα για την επίλυσή του.

Τέλος, κάνουμε έκκληση στην δημοτική αρχή  του Τυρνάβου να «ξυπνήσει». Κατανοούμε την εγγενή της ανικανότητα, που την οδηγεί σε μια βλαπτική εσωστρέφεια, αλλά η τοπική κοινωνία απαιτεί λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Οψόμεθα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ