ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σύσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 23-09-2016 στο Δημαρχείο Τυρνάβου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι κκ Λυτροκάπης Χρήστος, Δ/ντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καραμπούζης Χρήστος, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γερακίνης Δημήτριος Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Τυρνάβου και Παπαδούλης Νικόλαος, υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών έργων κ. Κουλιός Κων/νος και Πολιτικής Προστασίας κ. Τσιόπας Χρήστος.

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να αποτιμηθούν οι μέχρι τώρα εργασίες αποκατάσταση ζημιών λόγω των πλημμύρων στην περιοχή Αργυροπουλίου – Λυγαριάς αλλά και να προσδιοριστούν και να οργανωθούν τα επόμενα βήματα.

Έτσι με βάση τις εντοπισμένες ανάγκες χρειάζονται να γίνουν έργα: διευθέτησης των χειμάρρων, εμβάθυνση και κατασκευή πτερυγώσεων, αποκατάσταση αγροτικών δρόμων, αποκατάσταση της γέφυρας Καναρά, ασφαλτοστρώσεις καθώς και άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ήδη στην περιοχή εργάζονται μηχανήματα που από τη Δευτέρα θα ενισχυθούν με άλλα δύο μηχανήματα της Περιφέρειας που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία.

Επίσης αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης στη γέφυρα Καναρά μετά από τις ζημίες που έχει υποστεί.

Συμφωνήθηκε τέλος η πορεία των εργασιών να επανεκτιμηθεί σε επόμενη συνάντηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ