ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συλλαλητήριο, την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 11:30 π.μ. και στη συνέχεια, στην πορεία προς τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για τα προβλήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με τις συντηρητικές, μνημονιακές αναδιαρθρώσεις, που συντελούνται με την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, παρατηρείται συρρίκνωση του προγράμματος σπουδών και μεταφορά τους στο 4ο έτος μαθητείας. Επίσης, υπάρχει μεγάλη μείωση τομέων, ειδικοτήτων και τμημάτων γενικής παιδείας, που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΕΠΑΛ. Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθούν στην πράξη, συγκεκριμένοι τομείς σε πανελλαδικό επίπεδο. Στις συνθήκες αυτές τα ολιγομελή τμήματα που έφτασαν προς έγκριση σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες ήταν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Αντίστοιχα, εγκρίθηκαν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά, προς το παρόν. Η πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, είναι σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και της κοινωνίας συνολικά. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και την περιουσία του ελληνικού λαού, που είναι τα σχολεία και ο πανάκριβος εξοπλισμός τους. Επιπλέον, επιβάλλεται να μη διατίθενται οι εκπαιδευτικοί σε πάνω από 2 σχολεία και εκτός Διεύθυνσης. Αυτό θίγει, εκτός από τα στοιχειώδη δικαιώματά μας, τη λειτουργία των σχολείων και τα δικαιώματα των μαθητών μας.

Άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων του νομού μας.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, 5/10/16 (από 11.00 έως 14.00 και από 14.00 έως 17.00)”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com