ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα δεν μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες που τα πλυντήρια πιάτων ανεβάζουν για να σκοτώσουν τα μικρόβια και να καθαρίσουν αποτελεσματικά. Δείτε λοιπόν ποια αντικείμενα δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων.

  1. Αν υπάρχει ένα μπολ, βάζο, ή κάποιο πιάτο που αγαπάτε και έχετε εδώ και χρόνια, μη σκεφτείτε να το πετάξετε στο πλυντήριο πιάτων. Αργά ή γρήγορα θα το κάνει το ραγισματάκι του…
  2. Μη βάζετε στο πλυντήριο πιάτων οποιοδήποτε αντικείμενο δεν έχει χαρακτηριστεί από τον κατασκευαστή του ως “ dishwasher safe” (ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων).
  3. Ξύλινα σκεύη και σανίδες κοπής. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του πλυντηρίου σας, το ξύλο κινδυνεύει από αλλοίωση της δομής του.
  4. Κρύσταλλινα είδη. Ίσως να φοβάστε να καθαρίσετε τα πολύτιμα κρυστάλλινα ποτήρια σας με το χέρι, αλλά στο πλυντήριο πιάτων θα μπορούσε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και σοβαρότερη ζημιά. Να γρατζουνιστούν ή και να σπάσουν.
  5. Απορρυπαντικό πιάτων. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι βγάζει νόημα, να χρησιμοποιήσουμε υγρό πιάτων για το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο, έτσι δεν είναι; Ναι, αλλά τότε το υπέροχο σπίτι σας μέσα σε λίγα λεπτά θα γίνει ένα τεράστιο …αφρόλουτρο.
  6. Χάλκινα σκέυη. Πιθανότατα αγοράσατε χάλικνα τηγάνια και λόγω της εμφάνισής τους. Αν όμως τα …πετάξετε στο πλυντήριο πιάτων, θα αλλάξει το χρώμα τους σε κάτι πιο σκουριασμένο…
  7. Τρίφτης τυριού. Μην εκπλαγείτε αν τοποθετήσετε αυτό το μικρό μπιχλιμπίδι στο πλυντήριο πιάτων και μοιάζει σχεδόν ανέγγιχτο όταν το βγάλετε. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτείτε για ποιο λόγο.
  8. Μαχαίρια σεφ ποιότητας. Αν και μερικά πλυντήρια πιάτων έχουν ειδική θήκη για μαχαιροπήρουνα, τα σκληρά απορρυπαντικά του πλυντήριου πιάτων θα χαλάσουν τις κοφτερές τους λεπίδες.
  9. Μπολ κατοικίδιού μας. Τα μικρόβια του κατοικίδιού μας καλό θα είναι να μην τα ανακατεύουμε με τα δικά μας ή με των παιδιών μας. Πλύνετε τα μπολ με το χέρι και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ