ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αντιπροσωπεία του  συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας,  με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Γκόβαρη πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο  και τον  αντιδήμαρχο κ. Χατζούλη.

Αφού έγινε η πρώτη γνωριμία του ΔΣ με τον κ. Δήμαρχο και αντιδήμαρχο   συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις δραστηριότητες και την λειτουργία του συλλόγου.

Σκοπός της συναντήσεως ήταν η αναλυτική ενημέρωση για τις θέσεις και επιδιώξεις μας ώστε να περιληφθούν  στα προγράμματα του Δήμου με την μορφή μέτρων-προτάσεων υλοποιήσιμων που θα στηρίξουν, σε τοπικό επίπεδο, τις οικογένειες προς την κατεύθυνση αντιμετωπίσεως του δημογραφικού προβλήματος. Συνοπτικά οι προτάσεις μας ήταν:

-Να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεως για  απαλλαγή η Μείωσης των Δημοτικών τελών και φωτισμού στις τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου, σε ποσοστό 50%

Εγγραφή  στους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς  των τέκνων  γονέων με  τρία παιδιά με τις  ίδιες προϋποθέσεις  ( προτεραιότητα  και δίδακτρα)    που  ισχύουν και για τους πολύτεκνους)

Μείωση ή απαλλαγή για τη συμμετοχή στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και προγράμματα των νομικών προσώπων του Δήμου ( ακαδημίες ποδοσφαίρου – τένις – μπάσκετ, κολυμβητήριο, σχολή χορού, θεατρικές παραστάσεις, κινηματόγραφο κ.λπ.).

-Συμβολή του Δήμου στις βραβεύσεις μαθητών/φοιτητών τρίτεκνων οικογενειών του Δήμου σας καθώς και νέων τρίτεκνων μητέρων.

Επί των ανωτέρω οι θέσεις του Δημάρχου ήταν

Όσον αφορά για τα δημοτικά τέλη  ότι θα επιδιωχθεί εντός του 2017-2018 να ισχύσει κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις τρίτεκνες οικογένειες

Για τις υπόλοιπες προτάσεις μας θα εξετάζονται κάθε φορά με θετικό πνεύμα και σε συνάρτηση των δυνατοτήτων του Δήμου αλλά και της ανάγκης να υποστηρίζονται όμοιες δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος,  και θα είναι αρωγός ο Δήμος στον σύλλογο.

Τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν  τον δήμαρχο Κιλελέρ για την  παραχώρηση χώρο στέγης  για τις δραστηριότητες του συλλόγου στον Δήμο και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, καλή δύναμη  στο έργο του.